achtertuin gelukkige plaats

Upgrade je achtertuin tot de ultieme happy place

Jarenlang stond de achtertuin in het achterhoofd van huiseigenaren. De buitenruimte werd vooral geassocieerd met het naar buiten sturen van de kinderen om te spelen of de occasionele behoefte aan onderhoud. Het gras maaien, bladeren harken. Het bestond, maar het was geen plek waar je actief je tijd wilde doorbrengen.

Maar dat is allemaal veranderd. Huiseigenaren willen niet langer alleen een utilitaire ruimte. Ze willen een achtertuin creëren die ook hun gelukkige plek is. 

En volgens het 2023 Remodeling Impact Report: Outdoor Features, kunnen toevoegingen aan de buitenruimte niet alleen een investering zijn in je huis, maar ook in je geluk. Open haarden, verlichting, buitenkeukens en tuinarchitectuur kunnen helpen om het gevoel van plezier in de ruimte te vergroten.  

Bij het plannen van uw achtertuinprojecten voor 2024 moet u nadenken over wat u plezier geeft en over de kenmerken waarmee u uw eigen gelukkige plek in uw achtertuin kunt creëren. 

Achtertuin toevoegingen

Het plezier van buitenfuncties

"Huiseigenaren hebben hun buitenruimtes omarmd en ze omgetoverd tot oases met zwembaden, patio's, planten en groen", zegt Dr. Jessica Lautz, plaatsvervangend hoofdeconoom en vicepresident onderzoek van de National Association of REALTORS.

Tot de achtertuinprojecten met de hoogste vreugde-scores behoorden landschapsverlichting, nieuwe terrassen en gazononderhoud. 

Maar sommige huiseigenaren willen meer dan de aantrekkingskracht van hun woning vergroten. Ze willen een ruimte ontwerpen die hun fysieke en mentale gezondheid helpt verbeteren. 

Een zwembad in de achtertuin kan een ruimte zijn om te sporten en te ontspannen. Het is ook een ruimte om rond te hangen met familie en vrienden te vermaken.

Volgens het rapport rapporteerden huiseigenaren die een zwembad aan hun woning hadden toegevoegd een hoge mate van tevredenheid. In feite zei 89% van de mensen die een zwembad hadden toegevoegd dat ze meer zin hadden om thuis te zijn sinds de voltooiing van het project. Negen van de 10 mensen zeiden dat ze meer plezier hadden als ze thuis waren.

zwemspa zwembad alternatief

Een zwembadalternatief met extra voordelen

Achtergrondzwembaden zijn er in alle soorten en maten, met een verscheidenheid aan voorzieningen van de meest eenvoudige (duikplank) tot de extravagante. 

Maar in het rapport van de National Association of REALTORS en de National Association of Landscape Professionals was het zwembad dat werd genoemd een ingegraven zwembad van 18 bij 36 meter. Het varieerde in diepte van 3 voet tot 7 voet en het had guniet muren. Het prijskaartje voor het ingegraven zwembad? Het was ongeveer 90.000 dollar. 

Voor veel huiseigenaren past deze "standaard" niet bij hun levensstijl, achtertuin of budget. Misschien hebben ze geen achtertuin die groot genoeg is voor een zwembad. Of ze willen misschien niet zo'n grote investering doen in een voorziening in de achtertuin die maar een paar maanden per jaar plezier brengt. 

Een zwemspa, een compacte en veelzijdige watervoorziening, wint aan populariteit als een voordeliger alternatief voor een traditioneel zwembad. 

Het hele jaar door retraite: Zwemspa's combineren de voordelen van zowel een zwembad als een hot tub en je kan er het hele jaar door van genieten. Dankzij de temperatuurregeling kan je in de koudere maanden in warm water baden en in de zomer afkoelen. 

Ruimtebesparend ontwerp: H2X Fitness zwemspa's zijn er in verschillende maten, waardoor ze een ideale zwembadoptie zijn voor kleine achtertuinen. Kies uit een spa die 11 voet lang is tot een zwembad-spa combinatie van 19 voet. De populaire H2X Trainer 15D is een comfortabele spa die bijna elke buitenruimte kan verbeteren.

Thuis aquagym: Zwemspa's bieden een uitstekend platform voor zowel ontspanning als lichaamsbeweging. Terwijl veel ingegraven zwembaden niet lang genoeg zijn om baantjes te trekken, hebben zwemspa's een regelbare stroming voor watertraining. H2X Trainer en Challenger zwemspa's zijn de ideale plek om thuis te zwemmen, of je nu net de voorcrawl leert of traint voor een triatlon. 

Rendabele investering: Met kosten die vaak de helft zijn van die van een traditioneel zwembad, is een zwemspa een meer betaalbare optie zonder afbreuk te doen aan het plezier dat het uw achtertuin geeft.

achtertuin gelukkige plaats

Verander je achtertuin in een gelukkige plek

Uw achtertuin kan meer zijn dan alleen een stuk gras achter uw huis. Het kan je toevluchtsoord zijn, je gelukkige plek. 

De sleutel is om je buitenruimte zo in te richten dat het je levensstijl weerspiegelt en je plezier geeft. Een H2X Fitness Swim Spa van Master Spas, tuinarchitectuur, verlichting en andere buitenvoorzieningen kunnen u helpen. Door te investeren in uw achtertuin verbetert u niet alleen uw huis, maar creëert u een toevluchtsoord dat een onmetelijke waarde toevoegt aan uw welzijn. 

Landscaping

Tuinaanleg gaat niet alleen over planten en bloemen - het gaat over het creëren van een buitenruimte waar je van houdt. Stel je dit eens voor: Levendige bloemen, schaduwrijke bomen die een knus plekje bieden om te ontspannen en kronkelende paadjes die leiden naar je geheime buitenleeshoekje. 

Als je begint aan een nieuw landschapsarchitectuurproject of je huidige ruimte wilt opknappen zodat het je gelukkige thuisplek wordt, zijn er een paar toevoegingen aan je achtertuin waarvan bewezen is dat ze de blijheidsfactor verhogen. Uit een onderzoek van de Rutgers University is gebleken dat de aanwezigheid van bloemen je stemming kan verbeteren. Overweeg om eenjarigen te planten voor felle kleuren of om vaste planten toe te voegen die een emotionele betekenis hebben.

Kronkelende paden met hun zachte rondingen worden vaak als gezelliger en uitnodigender ervaren. Bovendien kunnen ze de functionaliteit en aantrekkingskracht van uw ruimte verbeteren. Een gemakkelijk looppad kan mensen naar uw zwemspa leiden en tegelijkertijd voorkomen dat er grasresten in het water terechtkomen. U kunt beton storten of een bestaand pad bijwerken met een uniek materiaal, zoals epoxy natuursteen.

En hoewel tuinieren onderhoud vereist, toont onderzoek aan dat tuinieren je gelukkiger maakt. Volgens een onderzoek van Princeton rapporteerden tuiniers een hoge mate van geluk wanneer tuinieren werd afgezet tegen andere dagelijkse activiteiten. 

ideeën voor buiten dineren

Comfortabele zitplaatsen 

Naar buiten gaan kan wonderen doen voor je mentale gezondheid. Niet alleen zorgt de zon voor het vrijkomen van serotonine (ook wel het "feel good hormoon" genoemd), maar in de natuur zijn kan stress verminderen en ontspanning bevorderen.

Maar om de voordelen van het buitenleven ten volle te benutten, heb je een ruimte nodig die uitnodigt om te vertoeven en tot rust te komen. Dit is waar doordachte buitenmeubelen om de hoek komen kijken. Stel je voor dat je wegzakt in een pluche loungestoel en de warmte van de zon op je huid voelt terwijl je van je ochtendkoffie nipt. Stel je voor dat je met vrienden rond een grote terrastafel zit en geniet van een heerlijke maaltijd van de grill. En er gaat niets boven het zachte wiegen van een hangmat terwijl je een boek leest. 

Of je nu een grote achtertuin hebt of een gezellig terras, er zijn buitenmeubelopties die passen bij jouw stijl en voorkeur. Investeren in comfortabele stoelen, duurzame tafels en gezellige accessoires kan je buitenruimte omtoveren tot een plek waar je gelukkig bent.

Buitenverlichting

Verlicht je achtertuin met zachte en warme verlichting om 's avonds een magische sfeer te creëren. Touwlampen, lantaarns en armaturen op zonne-energie kunnen de algehele aantrekkingskracht van uw buitenruimte verbeteren.

achtertuin keuken

Amusementsgebieden

Een van de populairste toevoegingen aan de achtertuin, een vuurplaats op gas, is meer dan een plek om je handen te warmen. Het verhoogt de leefbaarheid van je ruimte en voegt persoonlijkheid toe, volgens het rapport van de National Association of REALTORS.

En de factor plezier? De gashaard heeft een score van 9,7 uit 10. 

Maar hoe helpt een vuurplaats voor buiten huiseigenaren bij het creëren van een gelukkige plek in de achtertuin? Het is de perfecte plek voor gezellige bijeenkomsten of om het buitenleven te verlengen. Ga je 's avonds zwemmen in november? Droog je af bij het vuur terwijl je bijpraat met je familie. Nip aan een kop warme chocolademelk terwijl de vlammen knetteren.

Maar er zijn nog andere entertainmentfuncties die u aan uw achtertuin kunt toevoegen die uw geluk zullen verhogen en bestemmingsruimtes zullen creëren. Een buitenkeuken is ideaal voor mensen die hun culinaire vaardigheden willen aanscherpen. Zet een openluchtbioscoop op met een projector, scherm en comfortabele stoelen voor een leuke en gedenkwaardige filmavond. Je kunt de film zelfs bekijken vanuit het comfort van je zwemspa. 

Of u nu een gezellige vuurplaats installeert, een prachtig aangelegde tuin aanlegt of investeert in een veelzijdige zwemspa, u kunt uw eigen gelukkige plek in uw achtertuin creëren.

voordelen van zwemspa's

Investeer in een alternatief zwembad in de achtertuin

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een H2X Fitness zwemspa van Master Spas kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en ontspannen in een zwemspa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het eigendom van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.