zwemspa zwembad alternatief

Eenvoudige hacks die elke spa-eigenaar moet weten

Zwemspa's bieden een leuke en handige manier om van het water te genieten zonder het gedoe van het onderhoud van een traditioneel zwembad. Je kunt gaan zwemmen nadat de zon is ondergegaan, ontspannen op een drijver op een warme zomermiddag, of de verwarming hoger zetten en profiteren van de hydrotherapiejets. 

Maar bij al dat plezier hoort ook onderhoud. Als eigenaar van een zwemspa wilt u ervoor zorgen dat het water schoon, helder en uitnodigend is. En u wilt ook de investering beschermen die u hebt gedaan in uw gezondheid, gezinsleven en achtertuin. 

Dus hoe concentreer je je op het plezier dat een zwemspa biedt en niet op de onderhoudstaken?

Deze tophacks en tips voor zwemspa's vereenvoudigen niet alleen het onderhoud, maar helpen je ook om het beste uit je investering te halen. 

familie zwemspa accessoires

Een gemakkelijker te onderhouden zwembadalternatief

Bij de keuze tussen een zwemspa en een traditioneel ingegraven zwembad houden veel mensen rekening met factoren zoals kosten, ruimte en bruikbaarheid. 

Maar een essentieel aspect dat vaak onopgemerkt blijft, is onderhoud. 

Met het snelle moderne leven besteden de meeste huiseigenaren hun vrije tijd liever aan relaxen en genieten van hun zwembad dan aan het onderhouden ervan. Maar op de to-do lijst voor zwembadeigenaren staan vaak het terugspoelen van filters, schrobtrappen, het afschuimen van het wateroppervlak en chemische verzorging.

In vergelijking daarmee is de takenlijst voor eigenaars van een Master Spas zwemspa vaak korter. Een paar keer per week de filters spoelen en schoonmaken en de chemicaliën controleren en indien nodig balanceren. 

Het EcoPur mineraal filtratie systeem helpt het water schoon en helder te houden met minder chemicaliën in vergelijking met andere systemen. Natuurlijke elementen zoals koper en zink helpen bacteriën en andere verontreinigingen te doden. Het speciale ontwerp van het filter helpt om vuil en natuurlijke elementen op te vangen en uit je water te verwijderen. 

Een energiezuinige cover, gemaakt van schuim met een hoge dichtheid en weerbestendig materiaal, helpt vuil, bladeren, pollen en andere elementen die de waterkwaliteit aantasten buiten te houden. Met minder blootstelling aan externe elementen en minder verdamping helpt de cover uw chemicaliën zoals chloor en ontsmettingsmiddelen te "besparen". Dit bespaart niet alleen geld, maar maakt uw zwemspa ook gemakkelijker te onderhouden.

spa zwemmen hacks

Hacks voor elke spa-eigenaar

Zwemspa's zijn het toppunt van vrije tijd in de achtertuin - ze bieden ontspanning, fitness en hydrotherapie in één. 

En met een paar slimme hacks in je mouw kun je nog meer plezier halen uit je H2X Fitness Swim Spa by Master Spas

Hack: Test regelmatig het water van de zwemspa

Er zijn talloze factoren die de kwaliteit van het water van uw zwemspa kunnen beïnvloeden. Het aantal mensen dat uw zwemspa gebruikt, de omgeving en de temperatuur kunnen de waterbalans beïnvloeden en hoeveel ontsmettingsmiddel u nodig hebt. 

De beste manier om die waterbalans in de gaten te houden is het regelmatig testen van uw zwemspawater. Master Spas raadt aan om uw water meerdere keren per week te testen en ook telkens wanneer u uw spa gebruikt. Gebruik teststrips of een vloeibare testkit om de totale alkaliteit, pH en chloor in de gaten te houden.

U vraagt zich misschien af waarom u de chemicaliën in uw zwemspa zo vaak moet controleren. Maar als u de chemicaliën in balans houdt en de waterkwaliteit op peil houdt, hebt u minder chemicaliën nodig om het water schoon en helder te houden.

Dus ja, vaker het water testen is een totale zwemspahack.

Hack: Kies de juiste schoonmaakproducten

Eigenaars van een zwemspa richten zich vaak in de eerste plaats op het balanceren van chemicaliën en het schoonhouden van het water. 

U wilt het oppervlak van uw zwemspa en de onderdelen echter regelmatig schoonmaken. 

Het zal u misschien verbazen dat een glasreiniger op azijnbasis een van de beste producten is die u kunt gebruiken voor uw zwemspa. In combinatie met een microvezeldoek kunt u eenvoudig reinigen om eventuele strepen schuim of kalkaanslag te verwijderen - zonder het water af te tappen. 

Zwemspa hack? Wij denken van wel.

De glasreiniger op azijnbasis heeft geen nadelige invloed op de kwaliteit van je water en is toch een effectief product.

afvoer zwemspa

Hack: Hoe laat u uw zwemspa leeglopen

Na verloop van tijd kunnen organische stoffen, bacteriën en andere onzuiverheden zich ophopen in het water van uw zwemspa. Chemicaliën kunnen minder effectief worden en het kan moeilijker worden om het water schoon en helder te houden. 

Uw zwemspa laten leeglopen en opnieuw vullen kan u een nieuwe start geven. Master Spas raadt aan om uw spa om de zes maanden leeg te laten lopen. 

Hoewel een dompelpomp de snelste manier is om uw zwemspa leeg te laten lopen, moet u het proces ook in de gaten houden. Wist u dat u een tuinslang als sifon kunt gebruiken om uw zwemspa leeg te laten lopen? 

Als je het water overhevelt met een tuinslang, hoef je het proces niet in de gaten te houden. Je kunt de hevel starten en op weg gaan naar je werk, de kruidenier of andere taken op je to-do lijstje afwerken. 

Maar je kunt het proces versnellen met deze zwemspa hack - je kunt meer dan één tuinslang gebruiken. Als je meerdere tuinslangen gebruikt, kun je het water naar verschillende delen van je tuin leiden.

Er zijn verschillende manieren om een hevel te creëren met een tuinslang. Een van de gemakkelijkste manieren is om de hydrotherapiejets aan te zetten en een uiteinde van de tuinslang tegen de jet te plaatsen. Zodra er water uit de tuinslang begint te stromen, kunt u de slang op de bodem van de spa leggen en uw zwemspa bij de stroomonderbreker uitschakelen.

Hack: Energiezuinige verwarming

Veel mensen zijn benieuwd hoeveel het kost om een zwemspa elke maand te laten draaien. Ze zijn misschien nieuwsgierig naar de kosten van chemicaliën. De meest gevraagde kostenpost is echter het elektriciteitsverbruik.

H2X zwemspa's zijn ontworpen om energiezuinig te zijn. De zwembadvarianten zijn volledig geïsoleerd met schuim, waardoor de warmte wordt vastgehouden en er minder energie nodig is om de spa op de gewenste temperatuur te houden. De schuimrubberen afdekkingen met hoge dichtheid helpen ook de warmte binnen te houden en verdamping te voorkomen, wat resulteert in een energie-efficiënter verwarmingsproces.

Veel eigenaars van een zwemspa gebruiken echter graag een extra thermische deken in de winter. De cover van de zwemspa houdt de koude lucht buiten terwijl de extra laag van de thermische deken de warmte in het water houdt. Deze thermische dekens, die je kan vinden voor hot tubs en zwembaden, kunnen je helpen om je energiekosten te beheersen, vooral in de winter.

filters voor zwemspa's

Hack: Investeer in een tweede set filters

Het zal u misschien verbazen hoe belangrijk filters voor zwemspa's zijn voor de algehele waterkwaliteit. De stof van de filters houdt dingen tegen die u niet in het water van uw zwemspa wilt hebben: bladeren, vuil en lichaamsolie. 

Maar de filters kunnen hun werk niet goed doen als ze vuil zijn. Master Spas raadt aan om de filters één keer per week te spoelen en één keer per maand schoon te maken. 

Veel filterreinigers stellen echter voor om de filters een nacht te laten weken. Wat moet je in dat tijdsbestek doen?

Je kunt de spa zonder veel problemen afgedekt en uitgeschakeld houden. Met een tweede set filters kunt u uw zwemspa echter gemakkelijker onderhouden. Verwissel de filters gewoon en neem de tijd om de eerste set schoon te maken.

stationair zwemmen

Hack: Slim omgaan met pompinstellingen

Uw zwemspa heeft twee filtercycli die u kunt instellen op het touchscreen. Tijdens de filtercyclus zuigt de pomp water aan uit uw spa en duwt het vervolgens door de filter naar buiten. Vervolgens vangt de filter alle bacteriën en vuil op - alles wat u niet in uw zwemspa wilt - om het water schoon en helder te houden.

Afhankelijk van uw elektriciteitsbedrijf kunt u geld besparen door de elektriciteit buiten de piekuren of 's nachts te gebruiken. Door uw pomp 's nachts te laten draaien, profiteert u dus van alle voordelen van een gezonde watercirculatie terwijl u bespaart op de exploitatiekosten van uw zwemspa.

spa zwemmen hacks

Hack: Maak optimaal gebruik van de hydrotherapie-opties

De hydrotherapiejets in uw Master Spas zwemspa zijn verstelbaar. U kunt de sproeiers verplaatsen en ze zo plaatsen dat ze de plek raken waar u de meeste verlichting nodig hebt. U kunt de waterdruk van de jets aanpassen door verschillende instellingen te kiezen, hoog of laag op H2X Trainer- en Therapool-modellen. De pompinstellingen op H2X Challenger modellen zijn van nul tot 25.

Maar je kunt de hydrotherapie-ervaring nog verder aanpassen door de jets te verwisselen. Net als bij de Twilight Series hot tubs van Master Spas zijn de jets op zwemspa's onderling verwisselbaar. Als je van een bepaalde jet houdt, maar wilt dat hij je lage rug raakt in plaats van je schouders, dan kun je hem gewoon verplaatsen. 

spa zwemmen hacks

Hack: Geniet van het buitenleven

Of je nu regelmatig wilt zwemmen zonder een baan te reserveren in het plaatselijke zwembad of je wilt trainen in warm water, het bezit van een zwemspa is zo ongeveer het beste. 

Maar je wilt het maximale uit die investering halen. 

Als u de tijd neemt om uw zwemspa-installatie te verfraaien, zult u uw zwemspa nog meer gaan gebruiken. Voeg sfeerverlichting, comfortabele stoelen en planten toe om een rustige omgeving te creëren waar u kunt ontspannen en verjongen. Privacyvoorzieningen, of het nu een hek of een hekwerk is of het planten van hoge struiken of bomen, kunnen het gemakkelijker maken om volledig te ontspannen en te genieten van uw zwemspa zonder u zorgen te maken over nieuwsgierige blikken.

Wil je de funfactor verhogen? Overweeg dan om entertainmentopties zoals een geluidsinstallatie of buitentelevisie in te bouwen. Luister naar je favoriete muziek of bekijk een film terwijl je zwemt of ontspant in je spa, zodat je buitenruimte een paradijs wordt.

Deze kleine aanpassingen aan uw terras zullen uw buitenruimte uitnodigender maken en u aanmoedigen om uw zwemspa regelmatig te gebruiken.

Of u nu voor het eerst een zwemspa bezit of een doorgewinterde professional bent, deze tips zullen u helpen optimaal te genieten en uw zwemspa soepel te laten werken. 

achtertuin gelukkige plaats

Investeer in een alternatief zwembad in de achtertuin

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een H2X Fitness zwemspa van Master Spas kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en ontspannen in een zwemspa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het eigendom van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.