familie zwemmen spa benodigdheden

Essentiële spa-accessoires voor gezinnen

De hordeur ging met een plof dicht toen de kinderen over het koude cement naar het warme water van de zwemspa renden. Toen ze de trap opliepen, lieten ze hun handdoeken vallen en pakten een zwembril. Een paar zwembandjes, overblijfselen van een zomer vol plezier, doken op uit het wateroppervlak toen de jongens erin sprongen.

Op deze wintermiddag was onze H2X Challenger 15D van Master Spas een welkome plek om de laatste momenten van hun pauze door te brengen. Ze konden spetteren en spelen, en zelfs hun voorkruipen oefenen. 

Belangrijker nog, ze klaagden niet langer dat ze zich "verveelden".

Toen we onze zwemspa installeerden, dacht ik niet aan deze wintermiddagen in het water. Ik concentreerde me erop dat ik thuis lekker kon zwemmen in plaats van naar de plaatselijke middelbare school te gaan. Ik zorgde ervoor dat ik mijn eigen duikbril had, een nieuw badpak speciaal voor de zwemspa en de waterverzorgingsset die ik nodig had om de spa in topvorm te houden.

Terwijl ik honderden uren in de spa heb gezwommen, hebben mijn kinderen er net zoveel in gespeeld - zo niet meer. Het werd het perfecte alternatief voor het zwembad in de achtertuin en een investering in ons gezin. 

Om optimaal te kunnen genieten van de voordelen van een zwemspa, moesten we investeren in een aantal essentiële accessoires, 

Van zwembrillen en handdoeken tot zwembandjes en zwemkleding in verschillende maten, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je gezin alles heeft wat ze nodig hebben voor een onvergetelijke en plezierige zwemspa-ervaring.

familie zwemmen spa benodigdheden

Voordelen van een zwemspa voor het hele gezin

Een zwemspa voor het hele gezin is meer dan een zwembad in de achtertuin en biedt een unieke combinatie van ontspanning, fitness en quality time. 

Gebruik het hele jaar door

Als je in het noordoosten van Indiana woont, zijn de meeste zwembaden al lang gesloten tegen de tijd dat de wintervakantie aanbreekt. Als een gezin tijd doorbrengt in het zwembad, is dat misschien in een duur overdekt waterparkresort of in de plaatselijke fitnessruimte. 

H2X Fitness zwemspa's zijn echter ontworpen om het hele jaar door gebruikt te worden - of je nu kinderen wilt vermaken tijdens de wintervakantie of wilt zwemmen in de zomer. Volledige schuimisolatie helpt om veel van de onderdelen te beschermen en warmte vast te houden. Een schuimlaag met hoge dichtheid verbetert ook de energie-efficiëntie.

Maar het is de ingebouwde verwarming die het water seizoen na seizoen comfortabel houdt. 

Tijd met het gezin

Als druk gezin is er veel concurrentie voor onze tijd. Werk, sport, technologie. Het kan moeilijk zijn om tijd te vinden om met elkaar in contact te komen. Een zwemspa voor het hele gezin biedt de perfecte oplossing door een gezamenlijke ruimte te creëren voor ontspanning en plezier. Het warme water, gecombineerd met regelbare jets, kan stress verlichten, spierspanning verminderen en ontspanning bevorderen. Een groot zwemgedeelte is ideaal om op een drijver in het zwembad te liggen of een spelletje te spelen. Of het nu gaat om spetteren met de kinderen of weken na het eten, de zwemspa wordt een centrum voor binding en gesprek. 

Ruimtebesparend ontwerp

Toen ik opgroeide, hadden we een bovengronds zwembad met een waterdiepte van ongeveer 2 meter. Het was heerlijk om af te koelen op een warme zomerdag, maar verder stelde het niet veel voor. Het voelde gewoon zo klein. Toch nam het veel bruikbare ruimte in beslag in onze achtertuin in de stad. Een zwembad dat nog groter was, was niet haalbaar geweest.

Maar een zwemspa is niet zoals het zwembad uit mijn kindertijd of andere zwembaden die je in een achtertuin zou verwachten. Zwemspa's hebben een ruimtebewust ontwerp, waardoor ze ideaal zijn ongeacht de indeling van je achtertuin. Onze H2X Challenger is 8 voet breed en 15 voet lang, en het neemt slechts een deel van onze buitenruimte in beslag - waardoor we genoeg ruimte overhouden voor een speeltoestel en vangspelletjes.

Persoonlijke ervaring

Waarschijnlijk is de watertemperatuur in je plaatselijke zwembad tussen de 82 en 85 graden. Dat is perfect als je een zware zwemtraining met een masterzwemgroep plant. Maar niet iedereen houdt van zwemmen of spelen als de watertemperatuur tussen de 80 graden ligt. H2X zwemspa's hebben een ingebouwd verwarmingssysteem, waardoor je het water kunt instellen op de temperatuur van je voorkeur - tot 99 graden in het zwemgedeelte. 

Een van de belangrijkste kenmerken van de zwemspa is de continue waterstroom. De eindeloze stroom water kan worden gebruikt om stil te zwemmen, voor watertraining of om op de golven te rijden (zoals mijn kinderen zeggen) op een boogie board. Je kunt de snelheid van de stroming aanpassen aan je conditie en voorkeuren. 

De Challenger-serie heeft bijvoorbeeld een zwemsysteem met variabele snelheid. Je kunt de instellingen aanpassen van nul tot 25. De populaire Trainer serie heeft een instelbaar systeem, met hoge en lage instellingen.

familie zwemmen spa benodigdheden

Must-have accessoires voor elk gezin met een zwemspa

Uw starterspakket voor zwemspa's bevat alles wat u nodig hebt om uw water schoon en helder te houden - pH-waarde verhogen, pH-waarde verlagen, ontsmettingsmiddel en metaalbescherming naast andere producten.

Maar om echt van uw zwemspa te genieten, is het belangrijk om de juiste accessoires te overwegen en erin te investeren voor een verbeterde zwemspa-ervaring. Drijfbrillen, zwembandnoodles, extra handdoeken en zwemkleding zijn allemaal essentiële elementen voor gezinnen die willen genieten van hun zwemspa in de achtertuin. 

Stofbril

Een zwembril is een onmisbaar accessoire voor alle gezinsleden, ongeacht hun zwemvaardigheden. Ze bieden oogbescherming, verbeteren het zicht onder water en maken zwemmen comfortabeler. 

Maar ik leerde al snel dat het niet genoeg was om een paar zwembrillen bij onze zwemspa-accessoires te hebben. Een zwembril kan gemakkelijk zoekraken of kapot gaan. En als je kinderen vrienden op bezoek krijgen, wil je natuurlijk ook een zwembril voor hen bij de hand hebben.

Gezinnen moeten uitkijken naar multipacks zwembrillen, die je online of in warenhuizen kunt kopen. Ik koop meestal meerdere verpakkingen aan het begin van de lente, zodat ik zeker weet dat iedereen kan genieten van de zwemspa-ervaring.

Opblaasbare drijvers

Drijflichamen zijn niet alleen geweldig voor ontspanning, maar ook voor het opbouwen van zelfvertrouwen bij jongere of minder ervaren zwemmers. Investeren in een reeks drijvers, zoals opblaasbare ligstoelen, drijvende stoelen of zelfs vlotten, voegt een element van plezier en gemak toe aan je zwemspa-sessies. Ze kunnen ook een rustpunt zijn voor vermoeide zwemmers of dienen als verzamelplaats voor familiegesprekken in het water.

En vergeet de zwembadnoodles niet! Ze kunnen worden gebruikt voor nieuwe zwemmers, als hulpmiddel bij watertraining of om creatieve hindernisbanen in het water te bouwen. 

Extra handdoeken

Een van de populairste vragen die ik krijg als eigenaar van een zwemspa is: "Vinden uw kinderen het heerlijk om de spa te gebruiken?".

En ik hoef alleen maar te kijken naar de deur van mijn wasruimte, de onderkant van de spa-trap en de achterkant van de buitenbank voor bewijs. Tijdens de zomermaanden liggen er overal handdoeken! Het is allemaal niet zo schokkend, vooral als je bedenkt dat de jongens meerdere keren per dag in het water kunnen springen.

Als er vrienden op bezoek komen, is mijn voorraad schone handdoeken in de linnenkast snel op. Een overvloedige voorraad handdoeken zorgt er dus niet alleen voor dat iedereen droog en comfortabel blijft, maar voorkomt ook dat je op het laatste moment nog droge handdoeken moet zoeken als vrienden onverwacht langskomen voor een duik. 

familie zwemspa accessoires

Zwemkleding in verschillende maten 

"Ik ga gewoon mijn vader bellen en hem mijn koffers laten brengen," schreeuwde de vriend van mijn zoon vanaf de tweede verdieping.

Mijn zoon en zijn vrienden waren op een zomerse dag bij ons thuis en een van de jongens had geen badpak bij zich. Maar in plaats van zijn ouders te laten komen, ging ik naar onze voorraad zwemkleding. 

Eigenaars van een zwemspa moeten altijd zwemkleding hebben die alleen voor de zwemspa bedoeld is. Zwemkleding die in open water of zelfs in het plaatselijke zwembad gedragen wordt, kan dingen bevatten die u niet in het water van uw zwemspa wilt hebben. Bovendien heeft iedereen in mijn familie meerdere zwempakken voor het geval er eentje nog nat is van de vorige dag.

Meer nog, ik bewaar graag extra's in verschillende maten voor momenten waarop we onverwacht bezoek of familie van buiten de stad op bezoek krijgen. Je kunt buiten het seizoen gemakkelijk betaalbare zwemkleding vinden, zodat je gasten een nieuw badpak kunnen aantrekken als ze naar de zwemspa gaan.

Zwembadstofzuiger op batterijen

Elke eigenaar van een zwemspa heeft een spa-stofzuiger nodig om vuil, zand, bladeren en ander afval uit de spa te verwijderen. Sommige eigenaren kiezen voor een handmatige spa-stofzuiger, die gebruikmaakt van zuigkracht om de vloer van de spa schoon te maken.

Maar met kinderen die in en uit het water springen, merkte ik dat ze vaak gras en andere elementen uit onze tuin meenamen. De handmatige spa-stofzuiger deed zijn werk, maar het gebruik voelde omslachtig, vooral toen we meerdere keren per dag in de zwemspa waren.

Investeren in een zwembadstofzuiger op batterijen was een grote verandering. Ik kon snel de vloer van de spa stofzuigen en gemakkelijk in de hoeken en op de hydrotherapiezitplaatsen komen. Dankzij de telescopische steel kon ik ook de spa schoonmaken zonder in het water te gaan. 

Bonus: de kinderen vinden de accu-stofzuiger leuk, dus ze helpen graag mee met het wateronderhoud van de spa.

voordelen van zwemspa's

Investeren in een zwemspa voor het hele gezin

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een H2X Fitness zwemspa van Master Spas kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en ontspannen in een zwemspa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het eigendom van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.

Over de schrijver

Kimberly Truesdell is de content creator en copywriter voor Master Spas. Als liefhebber van uithoudingsvermogen vindt ze het heerlijk om te kunnen zwemmen en herstellen in haar H2X Challenger 15D spa. Ze brengt ook graag tijd door in de spa met haar gezin, waaronder twee zonen.