winterstorm zwemspa

Zwemspa's en sneeuwstormen: Een wintergids voor eigenaars

De voorspellingen zijn binnen en er is een winterstorm op komst die centimeters sneeuw belooft. Terwijl uw buren zich haasten om de eerste levensbehoeften in te slaan, denkt u aan een ander soort voorbereiding - uw zwemspa. 

Ontworpen voor gebruik het hele jaar door, een H2X Fitness Swim Spa van Master Spas is uw outdoor oase - zelfs in de wintermaanden. Je kunt je aan je nieuwjaarsvoornemens houden en een snelle zwemsessie of water-aerobicsessie inlassen. Of u kunt gebruik maken van de jets voor wat broodnodige ontspanning als de winterblues zich aandient.

Maar als er sneeuw wordt voorspeld, kan de stress toeslaan als u zich afvraagt wat de beste manier is om ervoor te zorgen dat uw zwemspa de winterstorm goed doorstaat. 

Deze eenvoudige tips helpen u niet alleen om uw spa in de winter te onderhouden, maar ook om optimaal van het winterweer te genieten.

zwemmen spa winter

Ontwerpkenmerken zwemspa voor het hele jaar

Zwemspa's zijn ontworpen om het hele jaar door gebruikt te worden door functies en technische elementen te integreren die ervoor zorgen dat ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, inclusief de uitdagingen van de winter. 

Isolatie

H2X zwemspa's hebben volledige schuimisolatie in de kast van de spa en rond de leidingen om de warmte vast te houden. Deze isolatie houdt niet alleen het water warm, maar beschermt ook de meeste onderdelen van de spa tegen extreme temperaturen.

Weerbestendige materialen

Uw H2X zwemspa is gemaakt van duurzame en weerbestendige materialen. De buitenkast is gemaakt van weerbestendige materialen die bestand zijn tegen blootstelling aan zonlicht, regen, sneeuw en schommelende temperaturen.

Eenvoudige onderhoudsfuncties

Uw H2X zwemspa is ontworpen met het oog op onderhoudsgemak. Functies zoals gebruiksvriendelijke bedieningssystemen en minerale filtratiesystemen vereenvoudigen de routineonderhoudstaken, zodat eigenaars hun zwemspa's het hele jaar door in optimale conditie kunnen houden.

sneeuwstorm zwemspa

Bereid uw zwemspa voor op een sneeuwstorm

Sneeuwstormen kunnen mooi zijn, maar ze kunnen ook ongemakken en mogelijke schade aan een eigendom veroorzaken als u er niet op voorbereid bent. Als u een trotse eigenaar bent van een zwemspa, dan vraagt deze wat speciale aandacht tijdens barre winterse weersomstandigheden. 

Inchecken voor de sneeuw

Neem voordat het eerste sneeuwvlokje valt de tijd om uw zwemspa een grondige "check-up" te geven. Zorg ervoor dat het waterpeil op de minimumvullijn staat. Zo niet, probeer dan het water bij te vullen voordat de sneeuw valt. 

Je wilt er ook zeker van zijn dat je chemicaliën binnen bereik zijn. Hoewel een goede chemische samenstelling van het water het hele jaar door belangrijk is, wil je er zeker van zijn dat je water in balans is in het geval van een storm. Het kan zijn dat je een paar dagen niet in de sneeuw wilt lopen om het water te controleren of dat je het deksel niet wilt optillen als er sneeuw blijft vallen.

Circulatie is de sleutel

Je circulatiepomp zorgt voor een constante watertemperatuur en houdt het water in beweging door het hele sanitairsysteem, waarbij verontreinigingen worden uitgefilterd. In de winter helpen deze filtercycli ook om bevriezing te voorkomen. Uw zwemspa heeft twee filtercycli per dag en u kunt de duur van elke cyclus aanpassen. 

Hoewel het verleidelijk kan lijken om de filtercycli aan te passen, is het meestal voldoende om de standaard filtercycli aan te houden om het water effectief in beweging te houden tijdens een winterstorm.

Houd er rekening mee dat het besturingssysteem van uw zwemspa ook elke dag de spoelpunten met alle therapiepompen laat draaien om ervoor te zorgen dat er vers, warm water door alle leidingsystemen circuleert. Het is altijd een goed idee om de kleppen van uw waterfuncties een beetje open te laten zodat uw waterfuncties en watervallen.

Pas de temperatuur aan 

De temperatuur van het water in uw spa is een persoonlijke voorkeur. Maar veel eigenaren van een spa houden de temperatuur in de winter liever aan de warme kant, vooral om te kunnen genieten van de sneeuwval terwijl de jets draaien. Zwembaden met één temperatuur kunnen ingesteld worden op 99 graden. Als je een spa met twee zones hebt, zoals de H2X Challenger 19D, kan je de kant van de hot tub instellen op 104 en het zwemgedeelte op 99 graden.

Een overweging is hoe u uw zwemspa in de winter wilt gebruiken. Als u wilt blijven sporten of zwemmen, wilt u de watertemperatuur niet te hoog zetten. Als u in de zomer bijvoorbeeld zwemt bij 85 graden, stelt u de watertemperatuur misschien in op 88 of 89 graden. Als je aan water-aerobics doet, is 92 misschien comfortabeler.

Maar als je je wilt voorbereiden op een sneeuwstorm, hoef je de watertemperatuur niet aan te passen.

zwemspa cover winter

Verzorging

Master Spas zwemspa covers kunnen sneeuwaccumulatie aan. De sneeuw kan zelfs fungeren als een isolerende laag als het koud is in uw regio! 

Je moet echter wel de sneeuwophoping aan de bovenkant van de hoes in de gaten houden en verwijderen naarmate de sneeuw valt. Als u te veel sneeuw laat ophopen, bestaat de kans dat het gewicht van sneeuw en ijs de schuimrubberen inzetstukken van de hoes beschadigt. 

Veel eigenaars vinden het het beste om de sneeuw regelmatig te verwijderen voordat deze de kans krijgt om zich op te hopen - vooral als u in de zwemspa wilt springen. Gebruik een bezem of zachte borstel om de sneeuw voorzichtig te verwijderen en vermijd scherpe voorwerpen die de cover kunnen doorboren. Gebruik geen schop, want die zou de cover kunnen beschadigen.

Als de sneeuw gepaard gaat met harde wind en sneeuwstormachtige omstandigheden, wil je er zeker van zijn dat de afdekking goed vastzit. Voer voor de storm een dubbele controle uit en controleer of alle sloten van de afdekking goed vastzitten.

Maar moet je er een hoes overheen doen als je een bijzonder zware storm verwacht? 

Hoewel sommige eigenaars ervoor kiezen om hun spa's te bedekken met een zeil of een ander product, is dat niet echt nodig.

Overwegingen met betrekking tot back-upvoeding

Master Spas zwemspa's zijn gemaakt met volledige schuimisolatie, die het grootste deel van de leidingen beschermt en bevriezing voorkomt. Als de spa van stroom wordt voorzien en normaal werkt, is hij zo goed geïsoleerd dat bevriezing geen probleem is. 

Maar moet je je zorgen maken dat de storm een stroomstoring veroorzaakt? 

Een back-upgenerator kan worden gebruikt bij een langdurige stroomonderbreking, maar er is een generator van aanzienlijke grootte nodig om de eenheid normaal van stroom te voorzien. Uw zwemspa is echter zo goed geïsoleerd dat hij de warmte goed kan vasthouden - zelfs gedurende meerdere dagen. De watertemperatuur zal dalen, maar het is onwaarschijnlijk dat deze zo laag wordt dat het water bevriest. Het belangrijkste is dat u de cover gesloten houdt en de spa niet controleert. 

Het is echter belangrijk om na te denken over hoe je de binnenkast en de apparatuur van warmte kunt voorzien als de stroom langer dan een dag uitvalt. Je kunt een kleine kantoorverwarmer in de kast gebruiken om warmte te circuleren. Zorg ervoor dat de verwarming niet direct tegen de onderdelen in de kast staat. Zet hem liever op een open plek waar hij effectief warmte kan circuleren. Vergeleken met een generator is een kleine ruimteverwarmer een eenvoudige oplossing om de temperatuur in de kast boven het vriespunt te houden.

zwemspa winterstorm

Hoe koop ik een zwembadalternatief voor alle seizoenen?

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een H2X Fitness zwemspa van Master Spas kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en ontspannen in een zwemspa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het eigendom van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.