zwemspa vergelijking

Zwemspa vergelijking: H2X Trainer vs Challenger

Je brengt graag tijd door in het water - of je nu zwemt, met de kinderen speelt of gewoon ontspant op een vlot. Maar hoewel je hebt overwogen om een ingegraven zwembad te bouwen, is het gewoon niet praktisch. Of het nu de grootte van je achtertuin is of het weer dat het seizoen beperkt, een zwembad heeft gewoon geen zin.

Een zwemspa is echter een aantrekkelijk alternatief. Je geniet niet alleen van de voordelen van een zwembad in je achtertuin, maar ook van de therapie van een bubbelbad. Bovendien kun je er het hele jaar door gebruik van maken, ongeacht het klimaat.

Maar hoe kies je de beste spa voor jou? Er is zoveel keuze, zoveel functies en ontelbare opties - u weet gewoon niet waar u moet beginnen.

H2X Fitness zwemspa's van Master Spas hebben een reeks modellen voor alle niveaus, of u de zwemspa nu wilt gebruiken voor hydrotherapie of om u voor te bereiden op uw volgende langeafstandstriatlon.

De H2X Trainer serie en de H2X Challenger serie zijn voor velen de uitblinkers, elk met de voordelen van watertraining, hydrotherapie en ontspanning. Maar voor diegenen die proberen te kiezen tussen een Trainer of Challenger, komt de beslissing vaak neer op zwemvoorkeuren en fitnessdoelen. 

In deze vergelijking van zwemspa's ontdekt u de unieke kenmerken van beide series, zodat u de beste zwemspa voor uw achtertuin kiest.

zwemspa vergelijking

Voordelen van een zwemspa

Zwemspa's zijn ruimtebewuste alternatieven voor zwembaden die de recreatie van een zwembad combineren met de therapie van een bubbelbad. Net als in een zwembad kun je zwemmen, spetteren en ontspannen op een drijver. 

Maar als u onderzoekt wat de beste optie is voor uw achtertuin, houdt daar vaak de gelijkenis op.  

Gebruik het hele jaar door

Een van de opvallendste kenmerken van zwemspa's is dat ze het hele jaar door bruikbaar zijn. In tegenstelling tot traditionele zwembaden die beperkt zijn door seizoensgebonden veranderingen, zijn zwemspa's ontworpen om van te genieten bij elk weertype. Ze zijn net als een hot tub geïsoleerd en hebben een ingebouwde verwarming, zodat je het water op de gewenste temperatuur kunt instellen en houden. 

Stationair zwemmen

Veel zwembaden zijn eigenlijk niet ontworpen om in te zwemmen. Ze zijn vaak te "kort" voor een goede workout, waardoor je een koord moet gebruiken of creatief moet zijn met je workout.

H2X Fitness zwemspa's hebben een jetsysteem dat een eindeloze stroom water creëert om stationair te zwemmen. Je kunt de stroomsnelheid van het water aanpassen om sneller of meer ontspannen te zwemmen. De regelbare stroming maakt ook een verscheidenheid aan wateroefeningen mogelijk, van aquajoggen tot weerstandstraining. 

Hydrotherapie

Zwemspa's bieden de therapeutische voordelen van een bubbelbad. De combinatie van gerichte massagestralen en warm water kan helpen om spierspanning te verlichten, stress te verminderen en algehele ontspanning te bevorderen. Zelfs als je het water op een temperatuur houdt die ideaal is om in te zwemmen, kan je nog steeds profiteren van de massagejets.

Ruimtebewust ontwerp

Niet iedereen heeft de luxe van een uitgestrekte achtertuin. Zwemspa's zijn de perfecte oplossing voor mensen met een kleine achtertuin of mensen die niet hun hele leefruimte buiten aan een zwembad willen wijden. 

H2X Fitness zwemspa's zijn 8 voet breed en variëren in lengte van 11 tot 19 voet. Door hun ontwerp passen ze uitstekend in kleinere tuinen of zelfs binneninstallaties. 

zwemspa vergelijking

H2X serie

Je wilt kunnen zwemmen, cardio doen en je mobiliteit verbeteren. Misschien wil je zelfs genieten van de jets van het bubbelbad na een training of aan het einde van een lange dag. 

De H2X Trainer serie is ontworpen voor individuen en gezinnen die op zoek zijn naar een uitgebreide zwemspa-ervaring. Het combineert naadloos recreatief zwemmen, lichaamsbeweging, hydrotherapie en plezier voor het hele gezin. 

Zwemsysteem: Afgestemd op recreatie en fitness

De Trainer zwemspa's hebben een vier-jet systeem dat een constante zwemstroom genereert. Met zowel hoge als lage instellingen, die je verder kunt aanpassen door de richtkleppen te verstellen, kun je de weerstand aanpassen aan je zwemvaardigheid en trainingsvereisten. 

Het kenmerkende plaatontwerp speelt een cruciale rol bij het beheren van de turbulentie en het sturen van de waterstroom. Door de manier waarop het water in de zwemspa wordt gelaten te veranderen, krijgt u een stroming die aanzienlijk soepeler, gestroomlijnder en krachtiger is.

Dit systeem is perfect voor mensen die graag recreatief zwemmen, wateraerobics doen en plezier maken met het hele gezin.

hydrotherapie zwemspa

Hydrotherapie thuis

Naast de zwemmogelijkheden biedt de Trainer-serie een comfortabele hydrotherapie-ervaring. Het herstelgedeelte is uitgerust met voorgevormde zittingen en strategisch geplaatste jets, voor een verjongende massage-ervaring.

Neem de StressRelief Nek- en Schouderzitplaats. Deze hot tub-zetel, exclusief bij Master Spas, heeft jets buiten het water die zich richten op de nek en schouders, waar we vaak veel spanning ervaren.

Zwemspa voor elke achtertuin

Er zijn zes modellen zwemspa's in de H2X Trainer serie, van de dual-zone Trainer 19D tot de ruimtebesparende Trainer 12.

Dankzij de verschillende afmetingen van de zwemspa kunt u een model kiezen dat naadloos aansluit bij uw achtertuin en landschapsontwerp. 

h2x uitdager vs h2x trainer

H2X Challenger: De serieuze zwemmer ontketenen

Je bent een redelijk goede zwemmer, maar je probeert altijd beter te worden. Misschien heb je eindelijk op "inschrijven" geklikt voor je eerste triatlon over de hele afstand. Of je hebt kinderen die meedoen aan een zwemclub. 

Als u de opties voor een zwemspa bekijkt, weet u één ding zeker: u bent van plan om de zwemspa in een zwemspa te plaatsen.

De H2X Challenger serie is ontworpen om te voldoen aan de eisen van serieuze zwemmers, triatleten en fitnessfanaten. Het geavanceerde zwemsysteem, waarbij geen lucht in de stroom wordt geïnjecteerd, zorgt voor een snellere en meer aanpasbare zwemervaring.

stationair zwemmen

Zwemsysteem: Precisie voor prestaties

De Challenger zwemspa's verbeteren de zwemervaring met een systeem met zes VIP-jet. Vergeleken met het dubbele pompsysteem van de Trainer, stelt de variabele snelheidsregeling van de Challenger gebruikers in staat om de zwemstroom nauwkeurig af te stellen. Er zijn snelheidsinstellingen van nul tot 25, waardoor een breder scala aan zwemtempo's mogelijk is. Dit maakt het een uitstekende keuze voor diegenen die rigoureus willen trainen of hun zwemconditie willen verbeteren met precieze aanpassingen. Of diegenen die gewoon de mogelijkheid willen hebben om in een zwemspa te groeien - in plaats van eruit te groeien.

Herstel en ontspan met hydrotherapie

Terwijl het gemakkelijk is om je te concentreren op de zwemcapaciteiten, biedt de Challenger-serie atleten de mogelijkheid om te herstellen en te ontspannen. Er zijn voorgevormde hot tub-zittingen met zorgvuldig geplaatste jets, net als in de Trainer-serie, die spanning, pijn en algemene spierpijn verlichten. 

De staande Xtreme Therapy Cove heeft een uniek patroon van jets die zich richten op uw rug, heupen en benen. 

Wil je pro worden?

Je kunt zo snel zwemmen als 1:20 per 100 meter in een H2X Challenger zwemspa. En dat is behoorlijk snel voor de meeste mensen. 

Maar als je meer vermogen nodig hebt, heeft de Challenger-serie een pro-model. De H2X Challenger 18D Pro heeft drie speciale zwempompen die een sterkere, snellere stroming creëren voor stationair zwemmen. In de Challenger 18D Pro kun je in een tempo van 1:10 per 100 meter zwemmen.

Bovendien is de lengte van 18 voet ideaal voor langere zwemmers of voor wie gewoon wat meer ruimte wil.

De beste spa kiezen

De keuze tussen de H2X Trainer en Challenger serie hangt uiteindelijk af van je specifieke fitnessdoelen en voorkeuren. Als je op zoek bent naar een veelzijdige zwemspa die geschikt is voor recreatieve activiteiten, tijd met het gezin en hydrotherapie, dan is de Trainer serie misschien de perfecte keuze. Aan de andere kant moeten serieuze zwemmers en fitnessenthousiastelingen die een zwemspa willen integreren in hun training de Challenger serie overwegen.

hoe koop ik een zwemspa

Hoe koop ik een spa?

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een H2X Fitness zwemspa van Master Spas kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en ontspannen in een zwemspa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het eigendom van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.