zwembad alternatief

Is de zwembadtrend in de achtertuin aan het afkoelen?

Zwembaden in de achtertuin staan al lang synoniem voor zomerplezier en ontspanning, en ze kunnen die felbegeerde vakantiegevoelens toevoegen in het gemak en de privacy van je achtertuin.

Hoewel een zwembad een geweldige manier kan zijn voor gezinnen en vrienden om te ontspannen en te spelen, bouwen steeds minder huiseigenaren een ingegraven zwembad. Niet alleen neemt hun interesse in het idee van het bezitten en onderhouden van een zwembad af, ook de kosten voor het bouwen van een zwembad stijgen. Volgens PoolCost.com zijn de prijzen van zwembaden met ongeveer 40 procent gestegen.

Volgens gegevens uit de sector daalt de bouw van nieuwe zwembaden in de Verenigde Staten met maar liefst 30 procent.

Maar terwijl de vraag naar zwembaden lijkt af te nemen, zijn huiseigenaren op zoek naar een alternatief waarmee ze hun investering kunnen maximaliseren en toch kunnen genieten van de voordelen van een zwembad thuis.

Zwemspa's, inclusief H2X Fitness zwemspa's van Master Spas combineren de voordelen van een zwembad met de therapie van een hot tub. Ze zijn ontworpen om het hele jaar door gebruikt te worden en zijn een veelzijdige optie voor mensen die van zwemmen, watergymnastiek, recreatie en hot tub-therapie houden.

Trend Zwembad Achtertuin

Het zwembadlandschap

Er is misschien nog nooit zo'n hausse geweest in zwembaden als in 2020 en 2021. Terwijl mensen worstelden met de vraag hoe ze moesten leven met een pandemie, steeg de vraag naar buitenvoorzieningen explosief. Zwembaden in de achtertuin werden steeds populairder. 

Huiseigenaren over de hele wereld haastten zich om een zwembad te installeren en zagen het als een manier om thuis een vakantieachtige sfeer te creëren. 

Maar toen de beperkingen werden opgeheven en mensen weer op kantoor gingen werken, raakten mensen minder gefocust op wat zich net buiten hun achterdeur bevond. Of ze wilden zich richten op andere huisverbeteringsprojecten

Het is niet alleen de afnemende pandemie die heeft geleid tot een merkbare daling in de zwembadindustrie. Talloze factoren, van onderhoud tot woningwaarde, beïnvloeden huiseigenaren en hun beslissing om een zwembad te bouwen.

Onderhouds- en bedrijfskosten

Het bezitten van een zwembad gaat gepaard met doorlopend onderhoud en operationele kosten, waaronder waterbehandeling, verwarming en regelmatige schoonmaak. Gemiddeld kost het onderhouden van een zwembad tussen de $1.560 en $2.700[bron]. De jaarlijkse kosten kunnen echter variëren, afhankelijk van of je je zwembad opnieuw moet bekleden, het vinyl moet repareren of een pomp moet vervangen. Een lek kan bijvoorbeeld $5.000 kosten om te repareren.

Veel huiseigenaren realiseren zich dat de kosten voor het bezitten van een zwembad aanzienlijk kunnen zijn. In plaats van een zwembad te bouwen, kiezen ze misschien voor een alternatief dat minder onderhoud en servicekosten met zich meebrengt, zoals het openen en sluiten van het zwembad.

Seizoensgebonden gebruik

In veel regio's, vooral die met strenge winters, is het zwembadseizoen beperkt tot een paar maanden. Je opent je zwembad misschien in het weekend van Memorial Day en sluit het net na de festiviteiten rond Labor Day. In sommige gebieden begint het zwembadweer pas eind juni of begin juli.

Huiseigenaren die hun investering willen maximaliseren, kunnen zich afvragen wat de waarde is van een zwembad in de achtertuin, het hele jaar door.

Trend Zwembad Achtertuin

Beperkingen in de achtertuin

Niet elke huiseigenaar heeft een achtertuin die groot genoeg is voor een zwembad en toch voldoende ruimte overlaat voor andere buitenactiviteiten. De meest voorkomende zwembadgrootte is 16 voet bij 32 voet, en een huiseigenaar heeft extra onroerend goed nodig voor een zwembaddek, een omheining en om zich te houden aan de lokale richtlijnen voor setbacks.

De beste richtlijn voor het bepalen van de grootte van een zwembad in de achtertuin is dat het zwembad ongeveer een derde van de ruimte in beslag moet nemen. Dus voor een zwembad van 16 bij 32 voet moet je tuin minimaal 1.500 vierkante meter groot zijn.

Wederverkoopwaarde

Hoewel een goed onderhouden en goed ontworpen zwembad de doorverkoopwaarde van je huis kan verhogen, is het geen garantie. Gezinnen met jonge kinderen kunnen zich zorgen maken over de veiligheid, terwijl anderen de extra verantwoordelijkheid voor het onderhoud misschien niet willen.

De invloed van een zwembad op de doorverkoopwaarde kan ook afhangen van de prijs van je huis. In een duurdere buurt kan een zwembad worden beschouwd als een standaardvoorziening en je helpen concurrerend te zijn op de vastgoedmarkt. Maar in een middenklasse buurt biedt een zwembad misschien niet zo veel toegevoegde waarde.

Veranderende prioriteiten

Nu de wereld zich aanpast aan een levensstijl na de pandemie, heroverwegen huiseigenaren hun prioriteiten. Velen verschuiven hun aandacht van kortetermijntrends naar duurzamere langetermijninvesteringen in hun huis. In plaats van te kiezen voor een zwembad in de achtertuin, investeren ze misschien in andere buitenvoorzieningen zoals duurzame tuinarchitectuur, buitenkeukens of vuurplaatsen.

Bovendien heeft de nadruk op welzijn en gezondheid ertoe geleid dat sommigen alternatieve vormen van lichaamsbeweging en ontspanning, zoals zwemspa's, thuisgymnastiek of meditatieruimtes, verkiezen boven traditionele zwembaden.

zwembad alternatief

De opkomst van zwemspa's in achtertuinen

Als centraal punt in de achtertuin creëert een ingegraven zwembad een leuke en toch rustige omgeving. De aanblik en het geluid van water kunnen rustgevend zijn en bijdragen aan de algehele sfeer van een huis. Bovendien kan de waterpartij uitnodigen om je takenlijst opzij te zetten. Neem de tijd om van het buitenleven te genieten, of je nu gaat zwemmen of luieren op een drijver. 

Maar je hoeft geen zwembad te installeren om te kunnen genieten van de voordelen die het biedt. Nu steeds meer huiseigenaren hun zwembad herinrichten, kiezen ze ervoor om een zwemspa te integreren in de tuinarchitectuur en het ontwerp van hun achtertuin. Een zwemspa verfraait niet alleen het uitzicht van je achtertuin, maar geeft je ook een ruimte voor watergymnastiek en bubbelbadtherapie.

hydrotherapie zwemspa

Gebruik het hele jaar door

In tegenstelling tot traditionele zwembaden die vaak beperkt zijn tot seizoensgebonden gebruik, zijn zwemspa's ontworpen om het hele jaar door van te genieten. Je kunt ze in alle weersomstandigheden gebruiken, waardoor ze ook geschikt zijn voor koudere klimaten.

H2X zwemspa's hebben volledige schuimisolatie en een ingebouwde verwarming, die helpen om een comfortabele watertemperatuur te behouden, zelfs in de winter.

Stationair zwemmen

Voor wie wil rondzwemmen, bieden H2X zwemspa's een ruim zwemgedeelte met een regelbare waterstroom. Hierdoor kun je thuis zwemmen zonder dat je een groot zwembad nodig hebt of naar het buurthuis moet gaan. Bovendien kun je het water instellen op de temperatuur van je voorkeur, of je nu houdt van een stevige duik bij 82 graden of van een verkoelende duik bij 87 graden.

zwemspa met twee zones

Watertherapie

Watertherapie kan een geweldige manier zijn om kracht op te bouwen na een operatie of om te herstellen van een blessure. Het drijfvermogen van water vermindert de impact op gewrichten en verbetert de mobiliteit, waardoor een zachte maar effectieve omgeving voor lichaamsbeweging ontstaat. De natuurlijke weerstand van water kan ook helpen om de spieren te versterken. Zwemspa's zijn ideaal voor aquatherapie thuis. De watertemperatuur kan worden ingesteld tussen 90 en 94 graden, wat de doorbloeding kan bevorderen en de spieren kan ontspannen. 

Entertainment en plezier voor het hele gezin 

Zwemspa's bieden een ruimte voor familie en vrienden om samen te komen en plezier te maken. Je kunt waterspelletjes spelen, genieten van quality time met je geliefden of gewoon samen ontspannen in het rustgevende water.

Ontspanning en hydrotherapie 

H2X zwemspa's zijn niet alleen een plek om te zwemmen, te sporten en te recreëren. De zwembadvarianten zijn voorzien van massagestralen voor extra hydrotherapie. Bepaalde modellen hebben de Xtreme Therapy Cove, met een uniek patroon van jets die het onderlichaam behandelen. Je kunt er ook voor kiezen om te relaxen in een van de hot tub-zitjes die de ervaring van een bubbelbad nabootsen. Het is alsof je een spabad en een zwembad in één hebt.

zwembad alternatief

Hoe koop ik een spa?

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een H2X Fitness zwemspa van Master Spas kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en ontspannen in een zwemspa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het eigendom van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.