zomer fitness ideeën

Blijf fit deze zomer - zonder naar de sportschool te gaan

Het is bijna zomer en we ruilen onze truien in voor tanktops; vroege avonden op de bank voor avondwandelingen. Nu het weer warmer wordt en de dagen langer, is het misschien ook tijd om een andere verandering te overwegen - in onze trainingsroutines. 

Misschien heb je in de winter groepsfitnesslessen gevolgd in de sportschool of een baantje getrokken in het zwembad. Maar tussen de frisse lucht en de zonneschijn door, gaat er niets boven het gevoel van een workout in de buitenlucht in de zomer. Door je zomertrainingen buiten te doen, kun je je routine een nieuw niveau van motivatie en plezier geven.

Lichaamsbeweging in het water is een bijzonder effectieve - en koele - manier om fit te blijven in de zomer, omdat het een workout met weinig impact is die je gewrichten ontziet en toch je spieren uitdaagt. Zweten is niet nodig. Je kunt zwemmen, aquajoggen of je favoriete fitnessroutine in een kuuroord volgen.

Een H2X Fitness zwemspa van Master Spas maakt het gemakkelijker om actief te worden en te blijven deze zomer, allemaal vanuit het comfort van uw eigen achtertuin. Bovendien betekent de veelzijdigheid van een zwemspa dat u uw workouts kunt afstemmen op uw specifieke fitnessniveau en doelen - zonder dat u naar de sportschool hoeft.

ideeën voor wateroefeningen

Waarom kiezen voor watertraining?

Lichaamsbeweging in het water is een ongelooflijke manier om fit te blijven en biedt talloze voordelen die het een uitstekend alternatief maken voor traditionele trainingen in de sportschool.

Lichaamsbeweging met weinig impact

Een van de belangrijkste voordelen van trainen in een zwemspa is de lage impact van watertraining. U kunt genieten van een effectieve workout zonder de stress die traditionele oefeningen op het land op uw lichaam kunnen leggen.

Het drijfvermogen van het water ondersteunt je lichaam, vermindert de druk op je gewrichten en minimaliseert het risico op letsel. Dit maakt zwemspa's een ideale keuze voor mensen met artritis, gewrichtspijn of mensen die herstellen van blessures. 

Leuk weetje: Als je in borstdiep water ligt, wordt je lichaamsgewicht met 80 procent "verminderd". 

Verbeterde cardiovasculaire gezondheid

Zwemmen is een populaire optie voor mensen die fit willen worden en fit willen blijven. Volgens het U.S. Census Bureau is zwemmen zelfs de op twee na populairste vorm van lichaamsbeweging. Niet alleen is het een activiteit waar je je hele leven plezier aan kunt beleven, zwemmen - en andere vormen van lichaamsbeweging in het water - is ook uitstekend voor het verbeteren van je cardiovasculaire gezondheid. 

De weerstand van het water zorgt ervoor dat je hart harder moet werken om het bloed te pompen, waardoor de bloedsomloop verbetert en de gezondheid van je hart toeneemt. Regelmatige cardiotraining in een zwemspa kan helpen om de bloeddruk te verlagen, het cholesterolgehalte te verbeteren en het risico op hartaandoeningen te verminderen.

Verhoogde weerstand

Lichaamsbeweging is essentieel voor een gezond leven. De huidige richtlijnen suggereren dat volwassenen minstens 150 minuten per week matig intensieve aërobe activiteit moeten doen. Maar de aanbevelingen gaan verder dan oefeningen die het hart laten pompen. Door weerstandstraining toe te passen kun je de algehele kracht, stabiliteit en functie van je gewrichten verbeteren. 

Je hoeft niet naar de fitnessruimte om je kracht te verbeteren. In tegenstelling tot oefeningen op het land, biedt water weerstand in elke richting, waardoor het lichaam harder moet werken om zich er doorheen te bewegen. Deze weerstand helpt om spierkracht en uithoudingsvermogen op te bouwen zonder de gewrichten overmatig te belasten, waardoor lichaamsbeweging in water ideaal is voor mensen met artritis of mensen die herstellen van een blessure.

Verlichting van stress

Er is iets inherent rustgevends aan in het water zijn. Je voelt je gewoon beter, of je nu lui dobbert of sport - en onderzoek bevestigt dat. Volgens een onderzoek rapporteren zwemmers aanzienlijk minder spanning, depressie, woede en verwarring, en meer energie na een sessie in het water. 

Het kalmerende effect van wateroefeningen kan stress en angst helpen verminderen. In "Blue Mind: How Water Makes You Happier, More Connected and Better at What You Do" beweert zeebioloog Wallace J. Nichols dat water een kalmerend effect heeft op de menselijke psyche en cognitieve en emotionele voordelen biedt. 

Daarnaast kunnen de ritmische bewegingen van het zwemmen en de zachte druk van het water ook helpen om te ontspannen, zodat je tot rust komt na een lange dag.

zomer fitness ideeën

Ideeën voor oefeningen in uw zwemspa

Ben je op zoek naar een veelzijdige en leuke manier om fit te blijven?

Of u nu uw cardiovasculaire gezondheid wilt verbeteren, kracht wilt opbouwen of gewoon wilt genieten van een verfrissende manier van bewegen, een H2X zwemspa biedt eindeloze mogelijkheden. 

Beginner water-aerobics

Begin met een beginnerszwemtraining. Loop op je plaats, til je benen op en doe armcirkels om op te warmen. Deze oefeningen zijn geweldig om je hartslag te verhogen en je lichaam voor te bereiden op intensievere workouts.

H2X zwemspa's worden geleverd met een trainingsset met roeistaven, weerstandsbuis en een wateroefengids. U kunt het H2Xercise boek, geschreven door Dr. Rick McAvoy, gebruiken om een persoonlijke trainingsroutine samen te stellen of een van de voorgestelde zwemspa-plannen volgen.

Consistentie is de sleutel bij het volgen van elk trainingsplan, of je nu fit wilt worden deze zomer of een nieuwjaarsvoornemen hebt. Ongeacht je fitnessniveau of fitnessdoelen raden de meeste experts aan om minstens drie dagen per week te trainen. Zwemspa workout routines kunnen het middelpunt van je training zijn of een aanvulling op andere lichamelijke activiteiten.

zwemmen op zijn plaats

Zwemmen op zijn plaats

Een van de unieke kenmerken van een zwemspa is de mogelijkheid om tegen de stroom in te zwemmen. Dit zorgt voor een uitstekende cardiovasculaire training en helpt bij het opbouwen van uithoudingsvermogen en spierkracht.

H2X zwemspa's hebben een verstelbaar jetsysteem dat een eindeloze stroming creëert om in plaats te zwemmen. H2X Trainer zwemspa's zijn ideaal voor beginnende en recreatieve zwemmers, terwijl de Challenger serie is ontworpen voor duursporters en fitnessenthousiastelingen. Je kunt zo snel zwemmen als 1:20 per 100 meter in een H2X Challenger, die een airless jetsysteem heeft voor zwemmen en watertraining.

Heb je meer uitdaging nodig voor sprintsets? Met de H2X Challenger 18D Pro kun je zwemmen in een tempo van 1:10 per 100 meter. Je kunt het touchscreen gebruiken om de snelheid van de zwemstroom aan te passen aan je fitnessniveau of de training op je trainingsplan.

Aqua joggen 

Als het om hardlopen gaat, hou je ervan of haat je het. Zelfs onder degenen die zichzelf als hardlopers beschouwen ( volgens gegevens ongeveer vier op de tien mensen), heeft een aanzienlijk aantal een hekel aan hardlopen of verdraagt het nauwelijks. Toch kiezen mensen er vaak voor om hun schoenen aan te trekken omdat het een geweldige manier is om in vorm te blijven.

Je hoeft je schoenen echter niet aan te trekken om te genieten van de cardiovasculaire voordelen van hardlopen.

Hardlopen in water (ook bekend als aquajoggen) in een zwemspa biedt de cardiovasculaire voordelen zonder de impact op gewrichten.

Hardlopen op harde oppervlakken zoals wegen kan je gewrichten, spieren, pezen en ligamenten belasten. Het drijfvermogen van water daarentegen vermindert deze impact aanzienlijk. Als je tot aan je borst onder water bent, kan het water tot 80 procent van je lichaamsgewicht dragen, waardoor je lichaam een broodnodige pauze krijgt en het risico op blessures tot een minimum wordt beperkt. 

Aquajoggen in een zwemspa is een alternatief met weinig impact dat je gewrichten helpt beschermen terwijl het toch een effectieve workout is. Je kunt de snelheid van de zwemstroom aanpassen om de training uitdagender te maken. 

En, in tegenstelling tot het plaatselijke zwembad, heb jij de controle over de watertemperatuur. H2X zwemspa's kunnen tot 99 graden worden verwarmd en je kunt de temperatuur kiezen op basis van je persoonlijke voorkeur, de buitentemperatuur en of je een therapeutische ervaring wilt. Een koelere watertemperatuur, meestal rond de 80 graden, is verfrissend en ideaal voor zware watertrainingen en zwemmen. Als de watertemperatuur rond de 90 ligt, is het beter voor sessies in hydrotherapie en rustige oefeningen.

ideeën voor wateroefeningen

Weerstandstraining

Een van de manieren om je conditie deze zomer te verbeteren, is door variatie in je workouts aan te brengen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je al je spiergroepen aanpakt, maar helpt ook verveling te voorkomen en consistentie te behouden. Twee opties om je trainingsroutine te mixen zijn circuittraining en weerstandstraining. 

Door een reeks oefeningen achter elkaar uit te voeren met minimale rust ertussen, richt circuittraining zich op verschillende spiergroepen en houdt het je hartslag hoog. Je kunt oefeningen doen zoals roeien, borstdrukken met weerstandsbanden en beenheffen voor kracht en uithoudingsvermogen.

Daarnaast kun je profiteren van de natuurlijke weerstand van water om kracht te verbeteren. Je kunt een kickboard, roeibalken of waterdumbbells gebruiken om traditionele oefeningen uit te voeren in het comfort van je zwemspa. Je kunt bijvoorbeeld een kickboard voor je houden en het door het water duwen om je borst, armen en core te trainen. Om een beenlift te doen, houd je je vast aan de zijkant van de spa en til je je benen op tegen de weerstand van het water om je buik- en onderlichaam te trainen.

H2X zwemspa's maken bewegen in het water comfortabel en veilig: ze hebben een slipvast, comfortabel vloersysteem als optie. Deze unieke vloer biedt een unieke combinatie van grip en tractie die het trainen in een zwemspa gemakkelijker en aangenamer maakt.

Yoga en stretching 

Rekken is een cruciaal onderdeel van elke fitnessroutine en helpt om de flexibiliteit te verbeteren, spierspanning te verminderen en blessures te voorkomen. Hoewel veel mensen denken aan stretchen als een activiteit op het land, kan stretchen in een zwemspa unieke voordelen bieden. Het drijfvermogen en de weerstand van water maken het een ideale omgeving voor stretching, omdat het de druk op je gewrichten vermindert en een groter bewegingsbereik mogelijk maakt. 

Oefen houdingen zoals de warrior, boom en downward dog om je flexibiliteit en balans te verbeteren. Je kunt ook de treden van de zwemspa gebruiken om je beenspieren te rekken, waaronder je heupflexoren en quadriceps. 

investering in zwemspa

Investeer in een alternatief zwembad in de achtertuin

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een H2X Fitness zwemspa van Master Spas kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en ontspannen in een zwemspa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het eigendom van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.