hoe snel kun je zwemmen in een zwemspa

Hoe snel kun je zwemmen in een zwemspa?

Je past je badmuts aan, controleert de pasvorm van je zwembril. En vlak voordat je van de zwembadwand afduwt, kijk je nog even op de klok of druk je op "start" op je sporthorloge. Of je nu zwemt om fit te worden of traint voor een evenement zoals een triatlon over de hele afstand, als je je zwemtempo in de gaten houdt, kun je je fitheid, inspanning en verbetering na verloop van tijd meten. 

Er zijn echter momenten waarop je niet naar het zwembad wilt gaan om te zwemmen. De openingstijden van het zwembad passen misschien niet in je schema of je wilt je concentreren op je inspanning in plaats van het delen van een baan. Maar je wilt nog steeds zwemmen.

In het gemak en comfort van je achtertuin, maakt een H2X Fitness Swim Spa van Master Spas thuis zwemmen niet alleen mogelijk - maar ook plezierig. Een jetsysteem creëert een eindeloze zwemstroom voor stationair zwemmen en watertraining. Een van de meest gestelde vragen bij het overwegen van een zwemspa is: "Hoe snel kun je zwemmen in een zwemspa?". 

Of u nu een recreatieve zwemmer, een fitnessfanaat of een duursporter bent, Master Spas biedt verschillende modellen zwemspa's die zijn afgestemd op uw zwemcapaciteiten en doelstellingen. 

stationair zwemmen

Hoe snel kun je echt zwemmen in een zwemspa?

Zwemmen is een uitstekende training met weinig impact en zwemspa's zijn veelzijdiger dan volledige zwembaden. Ze kunnen in compactere ruimtes worden geïnstalleerd en het hele jaar door worden gebruikt.

Maar in tegenstelling tot een zwembad is je inspanning niet de enige bepalende factor voor hoe snel je zwemt. H2X zwemspa's hebben gebruiksvriendelijke bedieningselementen waarmee je de stroomsnelheid kunt aanpassen aan je behoeften. Hoe sneller het water beweegt, hoe sneller je moet zwemmen om bij te blijven. Lagere instellingen zijn geweldig voor beginners, lange zwemtochten of de dagen dat je gewoon rustig wilt zwemmen.  

Een kwaliteitspa, zoals die van H2X en Master Spas, biedt een veelzijdige en aanpasbare zwemervaring - voor zwemmers van elk niveau. 

Watertherapiebad 

De H2X Therapool spa's zijn ontworpen voor warmwatertraining en hydrotherapie en zijn perfect voor wie op zoek is naar ontspanning en zachte beweging. Hoewel ze misschien niet ideaal zijn voor stationair zwemmen, hebben ze stromingsjets die uitstekende eigenschappen zijn voor hydrotherapie en lage-impact watertraining. 

De Therapool-modellen hebben ook voorgevormde zittingen, masserende jets en de mogelijkheid om de watertemperatuur aan te passen tot 99 graden voor een rustgevende, ontspannende ervaring.

Recreatieve zwemmers 

Hou je van zwemmen, maar wil je geen bepaald tempo halen in de zwemspa? H2X Trainer zwemspa's zijn populair bij beginners en recreatieve zwemmers die op een handige manier willen trainen maar ook willen genieten van de voordelen van een zwembad in de achtertuin. Deze zwemspa's bieden een comfortabele stroming die kan worden aangepast aan je zwemniveau. 

De combinatie van wetenschap en techniek zorgt ervoor dat de VIP-technologie een efficiëntere waterstroom creëert om tegenaan te zwemmen, rennen of wandelen. Het vier-jet systeem, samen met het voorgevormde ontwerp van de zwemspa, creëert een continue zwemervaring die soepeler is dan bij andere zwemspa's met luchtinjectie. 

Met behulp van de hoge en lage instellingen en de richtkleppen van de spa kunt u in een H2X Trainer zwemspa zwemmen met een snelheid van maar liefst 1:50 per 100 meter.

hoe snel kun je zwemmen in een zwemspa

Fitnessfanaten en duursporters

Soms wil je een uitdaging - en de Challenger zwemspa serie van H2X biedt je precies die uitdaging. De Challenger-modellen zijn ontworpen voor fitness-enthousiastelingen en duursporters en leveren een krachtige stroming, waardoor je sneller kunt zwemmen. In een H2X Challenger zwemspa kun je zwemmen in een tempo van wel 1:20 per 100 meter.

Met een systeem met variabele snelheid kun je je zwemervaring aanpassen aan je trainingsbehoeften, of je nu intervallen zwemt of een lange duursessie hebt. Je kunt de snelheid van de waterstroom aanpassen via het touchscreen en er zijn snelheidsinstellingen van nul tot 25. Met het AquaSpeed-systeem kun je ook een workout programmeren, zodat je je kunt concentreren op het zwemmen zelf.

Het systeem met zes watersproeiers zorgt voor een soepel, breed waterkanaal voor stilstaand zwemmen door geen lucht in de stroming te brengen, zodat je een optimale omgeving hebt voor je trainingssessies.

Wedstrijdzwemmers

Michael Phelps deed er 38 seconden over om 100 meter te zwemmen in open water vlak voor de kust van Zuid-Afrika, in zijn wereldberoemde race tegen een grote witte haai. Het huidige wereldrecord op de 100 meter voor mannen staat op 46,8 seconden en het wereldrecord voor vrouwen op 51,7 seconden.

Hoewel de meesten van ons niet proberen een haai te overtreffen of een record te vestigen, willen we toch op ons best zwemmen. En voor degenen die op hoog niveau zwemmen of kinderen hebben in het zwemteam, kan er bezorgdheid zijn over het "uitzwemmen" van een zwemspa.

De Challenger 18D Pro is ontworpen voor serieuze zwemmers en stelt je in staat om in een sneller tempo te zwemmen en het meeste uit je sessies in het water te halen. Hoe snel kun je zwemmen in deze zwemspa? Hoewel het zwemtempo in een spa afhangt van een groot aantal factoren, waaronder lichaamsvorming, slagfrequentie en mechanica, kun je in de Challenger 18D Pro zwemmen in een tempo van 1:10 per 100 meter.

De Challenger Pro heeft drie zwempompen en zes airless jets voor maximale prestaties. Het zwemgedeelte, dat alleen verkrijgbaar is in een 18-voet model, is royaal bemeten voor zelfs de langste zwemmer.

De zwemspa heeft dezelfde hydrotherapiefuncties die ideaal zijn voor herstel en ontspanning, inclusief de staande Xtreme Therapy Cove. Je kunt de waterstroom door de jets aanpassen voor een persoonlijke massage, zodat je je beter voelt en sneller herstelt.

triatlon zwemtips

Voordelen van een zwemspa

Als je gewend bent om baantjes te trekken in een traditioneel zwembad, kan het even wennen zijn om naar een zwemspa te gaan. Er is geen muur waar je je tegen af moet duwen of waar je je aan vast moet houden als je op adem moet komen tussen de sets door. En als je op de plaats zwemt, hoef je niet te stressen over een salto.

Bovendien beweeg je in een zwembad door het water. In een zwemspa beweegt het water en zwem je er tegenin. Het kan veel lijken op zwemmen in open water, waar je stromingen kunt tegenkomen. 

De constante stroming van het water kan vreemd aanvoelen en je zult merken dat je je meer bewust moet zijn van je lichaamshouding in het water. Door je te concentreren op je kern en je stabilisatiespieren te gebruiken, kun je wennen aan het gevoel van zwemmen op je plaats. 

Maar hoewel zwemmen in een spa anders is, biedt het talloze voordelen.

Gemak

Ben je ooit naar het zwembad gegaan, opgewonden om je favoriete setje te zwemmen, om er vervolgens achter te komen dat de faciliteit gesloten is voor onderhoud? Of dat het dichtstbijzijnde zwembad, op 20 minuten rijden, alleen in de zomermaanden open is?

Met een zwemspa behoren deze ongemakken tot het verleden. U kunt genieten van een hoogwaardige zwemtraining vanuit het comfort van uw achtertuin, die het hele jaar door beschikbaar is, ongeacht het weer of het seizoen. Zwemspa's bieden de flexibiliteit om te trainen wanneer het u en uw schema het beste uitkomt, zonder dat u de schema's van de faciliteiten hoeft te controleren, lang moet pendelen of in de kleedkamer moet zijn.

Dit gemak maakt het makkelijker om een consistente trainingsroutine aan te houden, zodat je je kunt concentreren op je trainingsdoelen.

Veelzijdigheid

Een zwemspa is meer dan een ruimte om te zwemmen. Een zwemspa is een alternatief voor een zwembad in de achtertuin en kan gebruikt worden voor watertraining, recreatie en tijd met het gezin. Met de regelbare waterstroom kun je je workouts aanpassen, waardoor zwemspa's geschikt zijn voor iedereen, van beginners tot topatleten. 

Daarnaast zorgen de ingebouwde hydrotherapiefuncties, zoals masserende jets en voorgevormde zitplaatsen, voor een perfecte omgeving voor ontspanning en spierherstel. Je kunt de massagestralen gebruiken om pijnlijke spieren en gebieden met hoge spanning aan te pakken, zodat je sneller herstelt en stress vermindert.

Gebruik het hele jaar door

In tegenstelling tot traditionele buitenzwembaden die vaak maar een paar maanden per jaar gebruikt kunnen worden, zijn zwemspa's ontworpen om het hele jaar door gebruikt te worden, waar je ook woont. Dit betekent dat je je fitnessroutine kunt behouden en kunt genieten van de voordelen van zwemmen, hydrotherapie en ontspanning, ongeacht het weer. 

H2X zwemspa's hebben een ingebouwd verwarmingssysteem en volledige schuimisolatie om het water op een comfortabele temperatuur te houden. De volledige schuimisolatie helpt niet alleen de warmte vast te houden, maar verbetert ook de energie-efficiëntie, waardoor uw bedrijfskosten laag blijven. Een geïsoleerde cover biedt een extra laag van bescherming tegen de elementen, vermindert het energieverbruik en houdt uw zwemspa schoon en klaar voor gebruik.

Verbeterde motivatie

Een van de beste manieren om een fitnessroutine vol te houden, of je nu leert zwemmen of traint voor een triatlon, is jezelf instellen op succes. Dat kan tijd vrijmaken op je kalender om te gaan zwemmen of een trainingsplan vinden om te volgen. 

Maar een omgeving creëren die je fitnessdoelen ondersteunt, kan een krachtige motivator zijn om te sporten. Natuurlijk kan het zo simpel zijn als het klaarzetten van je zwemtas met je zwembril erop. Maar een speciale ruimte voor lichaamsbeweging, zoals een zwemspa, is een serieuze motivatie om aan lichaamsbeweging te doen. De visuele aanwezigheid van de zwemspa dient als een zacht duwtje in de rug en moedigt je aan om regelmatig te sporten. 

Bovendien kun je, als je geen rekening hoeft te houden met zaken als reistijd en open-zwemuren, je zwemroutine stroomlijnen, waardoor het eenvoudiger wordt om toegewijd en consistent te blijven. En die consistentie kan de motivatie om te sporten nog verder vergroten.

Of u nu op zoek bent naar zachte watertherapie, recreatief zwemmen of intensieve wedstrijdtraining, er is een model zwemspa dat aan uw behoeften voldoet. Door de juiste spa te kiezen, kunt u uw fitnessdoelen bereiken, genieten van een verfrissende duik en het meeste halen uit uw investering in een spa.       

zwemspa vergelijking

Investeer in een alternatief zwembad in de achtertuin

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een H2X Fitness zwemspa van Master Spas kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en ontspannen in een zwemspa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het eigendom van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.