regels voor zwemspa's

Essentiële regels voor zwemspa's: Een veiligheidsgids voor eigenaren

Een zwemspa thuis is een geweldige manier om je achtertuin optimaal te benutten. Het wordt een plek waar je niet alleen kunt zwemmen en sporten, maar ook kunt ontspannen en tijd doorbrengen met je gezin.  

De beste manier om de veiligheid van iedereen te garanderen is om een aantal huiszwemregels op te stellen. 

Hoewel het lijkt alsof regels het plezier wegnemen, geven ze je gemoedsrust en kun je genieten van een echt ontspannende ervaring.

De zwemspa-regels die u voor uw huis opstelt, kunnen verschillen van die van andere huiseigenaren, maar er zijn enkele algemene veiligheidsrichtlijnen die ervoor zorgen dat uw achtertuin een veilige plek blijft voor plezier en recreatie.

veiligheid voor het hele gezin

Regels voor zwemspa's die elke eigenaar moet weten

Kinderen en volwassenen kunnen allemaal leren om veiliger te zijn in en rond het water, of je nu op vakantie op het strand bent of in je achtertuin zwemt. 

Maar hoewel een strand misschien redders heeft, is het aan huiseigenaren om richtlijnen op te stellen en ervoor te zorgen dat iedereen veilig blijft. Het Amerikaanse Rode Kruis raadt aan om lagen van veiligheid toe te voegen. Een van de aanbevelingen is dat huiseigenaren ervoor moeten zorgen dat kinderen niet zonder toezicht in het water kunnen en dat er reddingsvesten beschikbaar zijn.

Met deze regels voor zwemspa's blijft uw gezin veilig in en uit het water.

regels voor zwemspa's

Toezicht

Plaatselijke zwembaden en stranden hebben vaak badmeesters in dienst om ervoor te zorgen dat mensen veilig rond het water zijn en actie ondernemen in geval van nood. 

Als je een waterwachter aanwijst voor je zwemspa op de achtergrond, is het net alsof je een "badmeester van dienst" hebt. Als iedereen van de zwemspa geniet, is het makkelijk om de aandacht te verdelen tussen gesprekken, muziek of andere activiteiten. Deze waterwacht is verantwoordelijk voor het in de gaten houden van iedereen in het water en zorgt ervoor dat de veiligheid voorop staat. 

De wetenschap dat er een aangewezen waterwachter aanwezig is, geeft iedereen die van de zwemspa geniet gemoedsrust. Zwemmers kunnen ontspannen en genieten van hun tijd in het water in de wetenschap dat iemand actief toezicht houdt op hun veiligheid.

Ontruim het gebied

Ligboxen en opbergbanken zijn een geweldige manier om je terras netjes te houden en rommel te verwijderen. Maar een opgeruimd terras is niet alleen esthetisch. Het verwijderen van obstakels, zoals speelgoed, meubels of losse voorwerpen, kan helpen voorkomen dat familie en vrienden struikelen.

Bovendien zorgt een rommelvrije buitenruimte voor een tweede veiligheidslaag. Als kinderen waterspeelgoed en drijflichamen zien, is dat een uitnodiging om het water in te gaan - zelfs als de waterwacht geen dienst heeft. Door deze dingen uit het zicht te houden, worden ze eraan herinnerd dat het nog geen tijd is om in de zwemspa te gaan.

Veilig in- en uitstappen

U wilt dat uw kinderen en iedereen die uw spa gebruikt, kunnen spetteren en plezier hebben. Maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen weet dat ze van het water kunnen genieten - zonder erin te duiken of springen. 

Als eigenaar van een zwemspa is het belangrijk dat iedereen weet hoe men veilig de zwemspa kan betreden en verlaten. De treden van de spa zijn voorzien van leuningen die je helpen om stabiel te blijven wanneer je de spa nadert. En aan de binnenkant van de spa zijn er ingebouwde treden in de buurt van de zitplaatsen van de hot tub. Je kunt de treden gebruiken of zelfs op de rand van de spa gaan zitten en je benen naar binnen zwaaien om in het water te komen. 

Voor maximale veiligheid kunt u het optionele antislip comfort vloersysteem van Master Spas overwegen, dat grip en tractie toevoegt. De vloerbedekking wordt aangebracht op elke trede en op de bodem van de spa. Het helpt niet alleen bij het veilig in- en uitstappen, maar biedt ook demping tijdens watertrainingen of zelfs tijdens het spelen in de spa.

Creëer een zone zonder glas

Als je aan waterveiligheid denkt, denk je misschien niet meteen aan hoe je drankjes serveert. 

Maar je wilt wel twee keer nadenken als iemand naar de zwemspa gaat met een flesje root beer of een glas water. 

Glazen voorwerpen, zoals flessen, bekers of potten, kunnen breken - en doen dat ook. En het laatste wat u wilt is dat er glas breekt in de buurt van of in de zwemspa. Niet alleen kan op glas trappen verwondingen veroorzaken, maar het is ook een ernstig risico om glas in het water te hebben. Het is niet alleen moeilijk te zien, maar het kan ook onderdelen van de spa beschadigen. 

Zwemspeleigenaren moeten ervoor zorgen dat iedereen in de achtertuin drinkgerei gebruikt dat gemaakt is van plastic of roestvrij staal. Als u voorverpakte drankjes gebruikt, kies dan voor blikjes of plastic flessen in plaats van die in glas. 

Wat moet u doen als er glas breekt in uw zwemspa? Zorg ervoor dat iedereen veilig uit het water komt. Schakel vervolgens de stroom uit bij de stroomonderbreker en volg het aftap- en bijvulproces.

spa zwemmen hacks

Veilig in de zon

Een groot voordeel van een zwemspa in de achtertuin is de mogelijkheid om van de buitenlucht te genieten terwijl je baadt. Of je nu baantjes trekt of je ontspant in de zetels van het bubbelbad, als je tijd doorbrengt in je zwemspa kan je genieten van de frisse lucht en de warme zonnestralen. Maar te veel blootstelling aan de zon kan schadelijk zijn voor je huid.

Traditionele zonnebrandlotions kunnen een nachtmerrie zijn voor de waterkwaliteit van uw zwemspa als u ze niet verstandig gebruikt. De oliën, kleurstoffen en chemicaliën kunnen het water snel aantasten en problemen veroorzaken met filters en pompen. 

Hoewel een van de regels van uw zwemspa kan zijn om zonnebrandcrème en andere lichaamsverzorgingsproducten te vermijden als u in het water bent, kunt u mensen toch aanmoedigen om veilig in de zon te gaan. Zwemshirts en zwempakken met lange mouwen zijn gemaakt van lichtgewicht, vochtafvoerende stoffen die je huid laten ademen terwijl ze tot 98% van de UV-stralen blokkeren. Je blijft koeler en beschermd.

Als uw zwemspa zich in een deel van uw achtertuin bevindt waar de zon fel en direct schijnt, kunt u overwegen om een vrijdragende parasol of een schaduwzeil te installeren. Deze bieden draagbare, aanpasbare schaduwoplossingen zodat u kunt loungen zonder dat de felle stralen op u neerkomen. Ideaal zijn paraplu's met UV-blokkerende stoffen.

Let op de temperatuur

H2X Fitness Swim Spas van Master Spas combineren het plezier en de ontspanning van een zwembad met de ontspanning van een bubbelbad. Je kan de watertemperatuur instellen in de 80 voor watergymnastiek en om af te koelen op een zomerse dag. Of, als je de hot tub-zitjes en massagestralen wilt gebruiken, kun je de temperatuur instellen tot 99 graden. 

Hoewel het warme, rustgevende water van uw zwemspa ontspanning en comfort kan bieden, is het belangrijk dat u niet oververhit raakt. Als u de watertemperatuur hebt ingesteld op het therapeutische bereik, houd er dan rekening mee hoe lang u in de spa bent geweest en controleer uw lichaam. U wilt er zeker van zijn dat u gehydrateerd blijft en niet oververhit raakt. 

Zet de afdekking vast

Als uw zwemspa niet in gebruik is, moet u de cover altijd vergrendelen om toegang door onbevoegden te voorkomen, vooral als u jonge kinderen of huisdieren hebt. Een vergrendelde cover houdt niet alleen ongewenste gasten buiten, maar helpt ook de watertemperatuur en -reinheid op peil te houden, waardoor de energiekosten dalen en er minder chemische behandelingen nodig zijn.

H2X zwemspa's zijn ontworpen om aan de strengste veiligheidsrichtlijnen te voldoen. De vergrendelbare afdekking biedt een extra veiligheidslaag. Als kinderen het water niet zien, zijn ze minder nieuwsgierig. En de afdekking is vaak te groot om zelf te openen. Bovendien kunnen ouders het deksel vergrendelen zodat ze de vergrendelingen niet kunnen losmaken.

Je gasten informeren 

Als u van plan bent om gasten of familieleden te ontvangen in uw zwemspa, neem dan de tijd om hen te informeren over de veiligheidsregels en -richtlijnen. Geef een korte voorlichting waarin u belangrijke informatie geeft, zoals hoe u de bedieningselementen van de spa bedient, waar de noodapparatuur zich bevindt en wat u moet doen in geval van nood.

regels voor zwemspa's

Investeer in een alternatief zwembad in de achtertuin

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een H2X Fitness zwemspa van Master Spas kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en ontspannen in een zwemspa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het eigendom van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.