Memorial Day 2024

Leuke kindvriendelijke activiteiten voor Memorial Day

Het Memorial Day weekend is de officieuze start van de zomer. Of je nu wilt genieten van het warmere weer of wilt profiteren van de langere dagen, het driedaagse weekend is ideaal voor seizoensprimeurs. Ga naar je eerste parade van het jaar, ga voor het eerst kamperen of steek je grill aan en organiseer je eerste familiefeest van de zomer.

Maar terwijl de volwassenen genieten van gesprekken en de eerste gegrilde hotdog van het seizoen, wil je ervoor zorgen dat de jongsten in de menigte ook plezier hebben. Deze Memorial Day is ook een kans voor hen om hun eerste s'more te eten, het eerste rondje te vangen of zelfs de eerste duik van het seizoen te nemen.

Het lange weekend kan ook een van de eerste keren zijn dat je even afstand neemt van je drukke schema en gewoon geniet van tijd met familie en vrienden. Memorial Day 2024 is de perfecte gelegenheid om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van het beste van het buitenleven. 

Van het verven van shirts met stropdassen tot spelletjes in een Master Spas spa, deze kindvriendelijke activiteiten voor Memorial Day 2024 zullen je helpen om een zomer vol plezier te beginnen en het beste te maken van je tijd met je geliefden.

Memorial Day 2024

Wanneer is Memorial Day 2024?

Memorial Day wordt elk jaar op de laatste maandag van mei gevierd en werd in 1971 ingesteld om de mannen en vrouwen te eren die in het Amerikaanse leger zijn gestorven. 

Memorial Day 2024 valt op 27 mei - waardoor mensen een driedaags weekend hebben dat begint op 25 mei. Dit lange weekend biedt gezinnen de kostbare gelegenheid om niet alleen hun respect te betuigen aan de dapperen, maar ook te profiteren van die eerste glimp van de zomer.

Het hele weekend in de aanloop naar Memorial Day biedt een gewaardeerde onderbreking van het snelle tempo van onze dagelijkse routines. Of je nu wilt gaan wandelen op nabijgelegen paden, naar het meer wilt gaan of een barbecue in de open lucht wilt organiseren, het lange Memorial Day-weekend geeft je ruim de tijd om buitenactiviteiten met familie en vrienden te plannen en ervan te genieten. 

kindvriendelijke activiteiten

5 kindvriendelijke activiteiten voor Memorial Day 2024

Het Memorial Day-weekend is de perfecte tijd om je eerste buitenbijeenkomst van 2024 te organiseren. En het is een klassieke activiteit om vrienden en familie te ontvangen voor hotdogs en hamburgers op de grill. 

Maar je wilt er zeker van zijn dat iedereen van de vakantie geniet. 

Deze kindvriendelijke Memorial Day-activiteiten zijn de perfecte manier om plezier te hebben en te genieten van wat quality time met het gezin. Als je een mix van creatieve en speelse activiteiten plant, zal iedereen het naar zijn zin hebben. 

DIY terraskunst

Er is iets ongelooflijk nostalgisch aan een wandeling door de buurt en het zien van krijtkunst op de trottoirs. 

Voor Memorial Day kun je je kinderen en hun vrienden aanmoedigen om hun eigen patriottische krijtkunst te maken.

Richt een speciale plek in op je terras of oprit, geef ze een regenboog aan krijtkleuren en kijk hoe hun innerlijke kunstenaar tevoorschijn komt. Van Amerikaanse vlaggen en sterren tot hartelijke boodschappen van dankbaarheid, hun krijtcreaties zullen een vleugje patriottisme toevoegen aan je buitenruimte.

Berijd de golven

Memorial Day is vaak het weekend dat zwembadeigenaren het water klaarmaken voor het seizoen. Ze zijn druk bezig met het opruimen van vuil, het opnieuw aansluiten van apparatuur en het op peil brengen van de waterchemie. En met een zorgvuldige planning kan het zwembad klaar zijn voor een feest in het vakantieweekend. 

Maar als je meer wilt dan een ruimte om een paar maanden per jaar van te genieten, dan biedt een H2X Fitness zwemspa het hele jaar door plezier - of je nu een Memorial Day barbecue organiseert of tot rust komt na een middagje werken in de tuin. Een zwemspa biedt de ontspanning van een zwembad en de therapie van een bubbelbad.

Een van de unieke kenmerken van een zwemspa is de eindeloze zwemstroom. Deze waterstroom is niet alleen geweldig voor stationair zwemmen en watergymnastiek, maar ook perfect voor Memorial Day zwembadspelletjes. 

Een van onze favorieten: Riding the Wave.

Maak de polsband van een bodyboard vast aan het roestvrijstalen handvat bij de zwemjets. Kinderen kunnen zich aan de plank vasthouden terwijl de stroming open water simuleert. Als de kinderen zich zelfverzekerd voelen, kunnen ze trappen om in positie te blijven of kijken hoe lang ze het kunnen volhouden. Pas de snelheid van de stroming aan op basis van de vaardigheden en het comfort van de kinderen die in de zwemspa spelen. 

Tie-dye plezier

T-shirts verven met een stropdas is bijna een overgangsrite voor elke deelnemer aan een zomerkamp. Maar je kinderen hoeven niet op kamp te wachten om een uniek shirt te maken dat zeker een vast onderdeel van hun zomeruniform wordt. 

En het hele project begint met een typisch buitenspeelgoed - het waterpistool. Deze kindvriendelijke activiteit belooft veel plezier en kleurrijke resultaten.

Verzamel gewoon een aantal witte T-shirts, verschillende verfstoffen en een handvol waterpistolen. Vul elk waterpistool met een andere kleur verf en laat de kleintjes hun innerlijke kunstenaars loslaten terwijl ze hun ontwerpen spuiten, ronddraaien en spuiten. Maak het makkelijker door de T-shirts aan een waslijn te hangen of een plastic droogdoek neer te leggen.

Zwemmen spa volleybal

Een vriendschappelijk potje volleybal kan een fantastische manier zijn om energie op te doen. Maar als je niet zeker bent over het opzetten van een net of niet het risico wilt lopen dat een verdwaalde bal het diner verstoort, overweeg dan een meer chille manier om te stoten, te setten en te spiken. 

Zwembadvriendelijke volleybalsets zijn de perfecte manier om je spel in de achtertuin te verbeteren. Je kunt een opblaasbaar net gebruiken dat over de breedte van je zwemspa gespannen is of je kunt gemakkelijk een lijn boeien of zelfs een touw gebruiken om als "net" te dienen. En met een strandbal als speelbal is het perfect voor alle leeftijden en vaardigheden.

Aqua bioscoop

Waarom zou je na een dag vol festiviteiten en plezier niet even bijkomen met een filmavondje in zwemspa stijl? U kunt uw achtertuin omtoveren tot een gezellige drive-in bioscoop met een opblaasbaar scherm en projector. Sommige eigenaars gebruiken zelfs de achterkant van een cover van een zwemspa als scherm. 

Als de kinderen zich thuis voelen, hebben ze de keuze uit verschillende comfortabele plekjes - van opblaasbare ligstoelen tot de knusse contouren van de therapiezitjes in de zwemspa of genesteld op het terras met dekens en kussens.

Zodra je de opstelling klaar hebt, kies je een gezinsvriendelijke film, popcorn je en geniet je van een film onder de sterren.

Memorial Day waterveiligheid

Memorial Day waterveiligheid

Bij Memorial Day draait alles om de mogelijkheid om buiten plezier te maken. Maar bij het plannen van leuke manieren voor uw gezin om het driedaagse weekend door te brengen, is het belangrijk om proactieve stappen te nemen om te zorgen voor een veilige en plezierige ervaring voor iedereen - vooral als er water bij betrokken is.

Een H2X zwemspa biedt een gecontroleerde, gezinsvriendelijke omgeving waarin je kinderen veilig kunt laten kennismaken met het water. Met de instelbare stroomsnelheden en het ruimtebewuste ontwerp kunnen kinderen onder toezicht geleidelijk wennen aan zwemmen, waardoor ze al op jonge leeftijd zelfvertrouwen krijgen en veilig leren zwemmen. Bovendien zorgen antislipoppervlakken en veiligheidsdeksels voor extra gemoedsrust, zodat elke zwemsessie veilig en plezierig is voor het hele gezin.

Of de kinderen nu spelletjes spelen in de zwemspa of de massagestralen uitproberen in de voorgevormde therapiezitjes, je wilt de gemoedsrust en veiligheid die je krijgt als je de nadruk legt op waterveiligheid. 

Wijs een waterwachter aan 

In tegenstelling tot openbare zwembaden of drukke stranden waar de badmeesters beperkt zijn, hebben eigenaars van een zwemspa het voordeel van constant toezicht. Of u nu geniet van een ontspannen duik of aquatische oefeningen doet, u kunt ontspannen in de wetenschap dat u volledige controle hebt over de omgeving en te allen tijde de veiligheid van iedereen kunt bewaken.

Als je een Memorial Day-feestje organiseert, wijs dan één volwassene aan als waterwachter. Deze persoon moet de kinderen in de gaten houden om ervoor te zorgen dat ze plezier hebben, goed met elkaar spelen en zich aan de regels van de zwemspa houden, zoals niet duiken.

Richtlijnen voor zwemspa's opstellen

Over regels gesproken, het is belangrijk dat iedereen de richtlijnen begrijpt zodat niemand gewond raakt. Kinderen en volwassenen moeten bijvoorbeeld veilig in en uit de spa stappen. Kanonskogels en duiken moeten worden vermeden. Spelletjes zijn leuk, maar kinderen moeten oppassen dat ze niet gaan ruw spelen. Bovendien mag er nooit glas rond de spa liggen. Als er een fles of container breekt, is de pret voorbij. 

Zwemspa lessen

Het Memorial Day-weekend is een uitstekende gelegenheid om de zwemvaardigheden op te frissen of beginners in het water te introduceren. In de gecontroleerde omgeving van een zwemspa kunnen ouders praktische begeleiding en ondersteuning bieden terwijl kinderen essentiële waterveiligheidstechnieken leren, zoals drijven, trappen en op de juiste manier ademhalen.

familie zwemspa

Investeer in een alternatief zwembad in de achtertuin

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een H2X Fitness zwemspa van Master Spas kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en ontspannen in een zwemspa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het eigendom van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.