zwemspa installatie

Antwoorden op uw vragen over het installeren van een zwemspa

Zwemspa's zijn een populair alternatief voor het traditionele ingegraven zwembad. Je kunt er niet alleen in zwemmen, maar ze bieden het hele jaar door ruimte voor watertherapie, ontspanning en quality time met het gezin. 

Maar voordat u kunt genieten van de voordelen van een zwemspa, moet u deze eerst laten installeren. Terwijl de bouw van een ingegraven zwembad maanden kan duren, duurt de levering en installatie van een spa minder dan een dag. 

Toch is het begrijpelijk dat u vragen hebt over het installatieproces. Deze gids helpt u bij het beantwoorden van enkele van de meest gestelde vragen over het installeren van een zwemspa.

spa kopen

Planning voor de installatie van uw zwemspa

Een zwemspa is een investering in uw levensstijl en achtertuin. En u zult ongetwijfeld enthousiast zijn wanneer u uitkijkt naar de levering. 

Maar voordat u de levering bij uw Master Spas dealer inplant, moet u ervoor zorgen dat u goed voorbereid bent.  

En dat voorbereidingsproces begint vaak met de locatie voor uw zwemspa. 

Kun je een zwemspa op straatstenen plaatsen?

Bij het kiezen van een locatie voor uw zwemspa wilt u een vlakke, vlakke ondergrond. In het ideale geval ligt die dicht bij uw huis, zodat u er gemakkelijker bij kunt. 

En als u een huiseigenaar bent met een bestaand betegeld terras, vraagt u zich misschien af of dit een goede locatie is voor uw spa. 

Het antwoord? Niet echt.

Betegelde terrassen zijn meestal niet berekend op het gewicht van een zwemspa. H2X Fitness zwemspa's variëren in grootte van 11 voet lang tot 19 voet modellen en kunnen meer dan 3.000 pond wegen. Vul de spa met water en hij kan meer dan 20.0000 pond wegen.

De fundering van een zwemspa moet stevig en vlak zijn en moet de zwemspa kunnen dragen wanneer hij gevuld is met water. Ideaal is een fundering van gewapend beton. Master Spas beveelt een 6-inch betonnen fundering aan die gewapend is met betonijzer.

zwemspa garage

Kun je een zwemspa in de kelder of garage plaatsen?

H2X Fitness Zwemspa's kunnen buiten en binnen geïnstalleerd worden. Met een binnenopstelling kunt u uw zwemspa gebruiken ongeacht de weersomstandigheden. En vaak kunt u het water in zonder ooit naar buiten te gaan. 

Als u echter een zwemspa binnenshuis installeert, zoals in een garage of kelder, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden, zoals ventilatie en structurele ondersteuning. 

Maar de grootste factor is de spa zelf.

H2X Fitness zwemspa's worden geleverd als een zelfstandige eenheid en worden in één stuk geleverd. Als huiseigenaar wilt u er zeker van zijn dat er ruimte is om de spa naar de binnenlocatie te verplaatsen en dat u voldoende ruimte (en plafondhoogte) hebt om van de spa te genieten. 

Als u uw zwemspa in een garage wilt plaatsen, moeten veel deuren breed genoeg zijn voor een zwemspa. Als u overweegt om uw zwemspa in een kelder te plaatsen, moet u de ruimte gelijkvloers toegankelijk maken. Neem contact op met een erkende aannemer of spa-dealer om de haalbaarheid en de nodige aanpassingen te bepalen.

Heb ik een vergunning nodig om een zwemspa te installeren?

Het is altijd belangrijk om de vergunningsvereisten te controleren waar je woont, aangezien de voorschriften van gemeente tot gemeente kunnen verschillen. In de meeste gevallen is het echter niet nodig om een bouwvergunning aan te vragen voor een zwemspa.

Uw nieuwe zwemspa wordt geclassificeerd als een verplaatsbare en autonome eenheid. In tegenstelling tot permanente constructies verandert hij het landschap van uw eigendom niet permanent. Bovendien zijn de leidingen en elektrische componenten in de kast van de unit ondergebracht, wat bijdraagt aan het gemak en de eenvoudige installatie.

Heb je een hek nodig voor een zwemspa?

Een omheining van de achtertuin is meer dan alleen het afbakenen van uw terrein. Omheiningen voegen privacy toe, houden uw huisdieren in de tuin en zorgen voor extra veiligheid.

Maar of u een hek rond uw zwemspa nodig hebt, hangt af van waar u woont. In sommige gebieden is een omheining rond uw tuin verplicht. 

Controleer de plaatselijke voorschriften om te bepalen of een omheining nodig is in jouw gebied.

levering zwemspa

Wat je kunt verwachten op de dag van levering

U wilt niet dat de opwinding van de leveringsdag omslaat in stress. Als u weet hoe uw zwemspa wordt geleverd, kunt u ervoor zorgen dat alles klaar is voor een vlotte installatie.

Leveringsmethoden

Een van de meest gestelde vragen aan huiseigenaren over de levering van hun spa is: "Hoe wordt mijn spa geleverd? De meeste spa's worden geïnstalleerd met een vorkheftruck. Voor huizen waar de bereikbaarheid een probleem kan zijn, kan een kraan nodig zijn.

Maar hoe weet je of het personeel je spa kan leveren met een vorkheftruck?

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is de route van je oprit naar de installatielocatie lopen. Heeft de bezorgploeg genoeg ruimte om met de vorkheftruck te manoeuvreren en de plaats van installatie te bereiken? Zijn er mogelijke obstakels zoals hekpalen of andere obstakels in de weg? Door fysiek door de leveringsroute te lopen, kun je uit de eerste hand inzicht krijgen in mogelijke problemen. 

Als u onderweg foto's of video's maakt, kunt u bovendien visuele documentatie delen met uw Master Spas-dealer, zodat deze uw eigendom beter begrijpt en eventuele afspraken kan maken, zoals het inplannen van een kraan, voordat de geplande levering plaatsvindt.

De installatieplaats voorbereiden

De bezorgploeg van de spa is er om uw spa op zijn plaats te zetten. En u wilt er zeker van zijn dat ze hun werk kunnen doen. Verwijder obstakels, puin of takken die de levering kunnen hinderen. Als er hekken of afrasteringspalen moeten worden verwijderd om toegang te krijgen tot uw achtertuin, wilt u dat doen voordat de bezorgploeg arriveert.

Kun je een zwemspa verplaatsen?

Een van de grootste voordelen van een spa in plaats van een traditioneel zwembad is dat je het kunt meenemen als je ooit besluit te verhuizen. Maar net als bij het verhuizen van andere grote voorwerpen zoals piano's, is het essentieel om voorzichtig om te gaan met een zwemspa tijdens het verhuisproces. 

U kunt contact opnemen met uw Master Spas dealer voor meer informatie over gekwalificeerde verhuizers voor uw zwemspa.

Hoewel de verhuizers het zware werk zullen doen, wilt u dezelfde zorg besteden als op de dag van levering. Zorg ervoor dat de route van de spa naar de straat duidelijk is en dat het personeel gemakkelijk door de ruimte kan navigeren.

Bovendien zult u, net zoals uw zwemspa die leeg aankwam, de spa willen laten leeglopen en schoonmaken voordat u de spa verplaatst. 

Of u nu staat te popelen om geleverd te worden of de mogelijkheid overweegt om uw zwemspa te verplaatsen, u kunt er gerust op zijn dat uw vragen over het installeren van een zwemspa beantwoord zijn.

achtertuin gelukkige plaats

Investeer in een alternatief zwembad in de achtertuin

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een H2X Fitness zwemspa van Master Spas kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en ontspannen in een zwemspa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het eigendom van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.