Zwemspa met dubbele temperatuur

De ultieme gids voor zwemspa's met twee temperaturen

Als het op ontspanning en fitness aankomt, zijn zwemspa's de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze veelzijdige zwembaden bieden de voordelen van zowel een zwembad als een bubbelbad en vormen zo de perfecte omgeving voor lichaamsbeweging, therapie en ontspanning. Zwemspa's met twee temperaturen tillen dit concept naar een hoger niveau door twee verschillende temperatuurzones aan te bieden in één enkel bad. 

Zwemspa's met twee temperaturen hebben twee unieke waterlichamen, vaak gescheiden door een acrylscherm. Elk waterlichaam heeft zijn eigen bedieningspaneel en temperatuurinstellingen zodat je één kant op hot tub-temperatuur kunt houden. Ontspan en relax in het rustgevende warme water terwijl je de druk van de hydrotherapiejets instelt. Het grotere zwemgedeelte kan op een koelere temperatuur worden gehouden die beter geschikt is voor zwemmen, watergymnastiek en recreatie.

Maar u vraagt zich misschien af of een zwembad-spa combinatie ideaal is voor uw achtertuin. Een zwemspa met twee zones is een uitstekende manier om uw leefruimte buiten te verbeteren, of u nu een complete make-over van uw achtertuin uitvoert of overweegt om een bestaande spa te vervangen.

H2X Fitness Swim Spas by Master Spas biedt drie opties voor zwemmodellen met dubbele temperatuur, zodat u het beste zwemsysteem kunt kiezen dat past bij uw behoeften, levensstijl en achtertuin.

Wat zijn zwemspa's met dubbele temperatuur?

Een spa met twee temperaturen is een zwemspa die ook een apart bubbelbad heeft, zodat je kunt genieten van het beste van een zwembad en een bubbelbad. En terwijl zwemspa's een instelbare watertemperatuur en massagestralen hebben, kan je met een spa met twee zones naadloos van het warme water van het bubbelbad naar het koelere water van het zwemgedeelte gaan. 

De "warme kant" van een model met twee zones is kleiner, maar uitgerust met verschillende voorgevormde zetels met massagestralen. Bij H2X-modellen hebben de stoelen verschillende jetpatronen, zodat je precies de juiste plek kunt raken. Door de combinatie van lucht en water die door de jet bewegen aan te passen, kun je de massage-ervaring aanpassen.  

Deze kant van de zwemspa wordt meestal verwarmd tot hot tub-temperaturen van 100 tot 104 graden Celsius. De warme zone is perfect om te ontspannen, te weken en tot rust te komen na een lange dag. Het warme water helpt de spieren te verzachten, stress te verlichten en ontspanning te bevorderen.

Aan de andere kant houden eigenaars van een zwemspa het water meestal op een koelere temperatuur. Voor een zwembadachtige ervaring kun je het water instellen tussen 82 graden en 84 graden. Als je de spa gebruikt voor recreatie of hydrotherapie, geef je misschien de voorkeur aan een watertemperatuur tussen 88 en 92 graden. Deze koelere zone is perfect voor een watertraining, zwemmen tegen de stroom in of zelfs stretchen.

zwemspa met twee zones

Voordelen van zwemspa's met twee zones

De unieke combinatie van een hot tub en een zwembad in één unit zorgt voor een ongeëvenaarde veelzijdigheid, zodat gebruikers naadloos kunnen schakelen tussen verjonging en beweging. 

Of u nu de ruimte wilt om thuis te zwemmen of te sporten of een plek zoekt voor ontspanning en verjonging, een spa met twee temperaturen voegt evenwicht en gemak toe aan uw oase in de achtertuin.

Veelzijdig gebruik

Is een spa met twee temperaturen de moeite waard? Voor velen is het antwoord absoluut. Een model met twee zones biedt een ongelooflijke veelzijdigheid. Je hoeft niet te kiezen tussen een zwembad of een hot tub en je hoeft ook niet te investeren in twee aparte producten. Met deze pool-spa combo kan je de ene kant van de spa gebruiken als hot tub om te ontspannen en vermoeide spieren te laten rusten, terwijl je de andere kant gebruikt om te zwemmen of aquatische oefeningen te doen om een gezonde en actieve levensstijl te behouden. 

Het is ook een leuke optie voor gezinnen. Mama en papa kunnen in het bubbelbad hangen terwijl de kinderen in het zwemgedeelte spelen. Of oudere tieners kunnen gebruik maken van het bubbelbad terwijl de ouders snel even zwemmen of aquajoggen. 

Zwemspa met dubbele temperatuur

Voordelen voor de gezondheid

Het kan moeilijk zijn om tijd te vinden om onze gezondheid de hele dag prioriteit te geven. Tussen werk, woon-werkverkeer en familie- of vrijwilligersverplichtingen door kan het voelen alsof het onmogelijk is om te sporten zoals je wilt. Je uur zwemmen verandert in een snelle 1600 meter. Of je ontwijkt yoga voor shavasana omdat je een vergadering hebt. Het is alsof je niet de volledige ervaring krijgt. En als je al aan het trainen bent, is er geen tijd om te stretchen of te ontspannen.

Met een spa met twee temperaturen geniet je van de fysieke voordelen van zwemmen en watergymnastiek met het mentale welzijn van een hot tub.

Met twee verschillende zones kun je de zwemkant gebruiken om baantjes te trekken, te aquajoggen en andere cardiovasculaire oefeningen te doen. Je hoeft niet meer te pendelen en je lockerroutine over te slaan, je kunt meer tijd in het water doorbrengen en minder tijd besteden aan de logistiek van het trainen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het schema van het zwembad of de sportschool. Je kunt trainen wanneer het jou uitkomt.

En door over het tussenschot te springen, kan je herstellen van je trainingssessie. Het warme water in de hot tub bevordert ontspanning, helpt spierspanning te verlichten en helpt stress en angst te verminderen. Het kan ook therapeutische voordelen bieden voor mensen die lijden aan artritis, chronische pijn of blessureherstel. 

Maar een van de voordelen van een hot tub is dat het je mentale welzijn bevordert. Het warme water en de kalmerende jets helpen om gespannen spieren te ontspannen. Baden in een hot tub stimuleert ook het vrijkomen van endorfine, ook wel "feel good"-hormonen genoemd. 

Ruimte-efficiëntie

In tegenstelling tot aparte hot tubs en zwembaden, die heel wat plaats innemen in je achtertuin, kan je met een spa met dubbele temperatuur van beide ervaringen genieten in één enkele unit. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen met een kleinere buitenruimte of een beperkt budget.

De afmetingen van de H2X dual-zone modellen zijn 8 voet breed en 19 voet lang. Het standaardformaat zwembad is 16 voet bij 32 voet, wat bijna dubbel zo groot is als een pool-spa combo. Het ruimtebesparende ontwerp maakt het mogelijk om andere voorzieningen in de achtertuin aan te leggen, zoals een buitenkeuken of een aangepaste vuurplaats.

Gebruik het hele jaar door

Ongeacht het seizoen kunt u met uw zwemspa een consistente fitnessroutine aanhouden. Je kan tegen de stroming in zwemmen, wateroefeningen doen of deelnemen aan low-impact workouts die je fitnessdoelen het hele jaar door ondersteunen. Meer nog, je kan profiteren van de spierontspanning en mentale verjonging van een hot tub.

Tuinzwembaden met ingebouwde spa's hebben meestal een seizoen. Voor veel zwembaden is dat van Memorial Day tot Labor Day. Als het ingegraven zwembad niet verwarmd is, kan het seizoen korter zijn in noordelijke gebieden.

H2X zwemspa's zijn gemaakt met volledige schuimisolatie, die helpt om de watertemperatuur te behouden en de onderdelen van de spa te beschermen - zelfs tijdens de strengste winters. Een ingebouwd verwarmingselement houdt het water op de gewenste temperatuur. We zullen het u niet kwalijk nemen als u besluit de watertemperatuur aan de "koele" kant een paar graden hoger te zetten wanneer u in december gaat zwemmen. 

Bovendien zijn H2X zwemspa's gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen zowel koude als warme klimaten, zodat ze het hele jaar door lang meegaan en betrouwbaar zijn. Een schuimrubberen hoes, gemaakt van vinyl van maritieme kwaliteit, helpt de warmte binnen te houden en houdt de elementen (zoals sneeuw) buiten.

Zwemspa met dubbele temperatuur

De beste pool-spa combinatie kiezen

Er zijn drie modellen met dubbele temperatuur in het assortiment van H2X Fitness Swim Spas by Master Spas. Hoewel elke optie een apart zwemgedeelte en aparte hot tub heeft, heeft elke optie zijn eigen voordelen.

H2X Uitdager 19D

De Challenger-serie is ontworpen om een superieure zwemervaring te bieden aan atleten die in hun eigen achtertuin willen trainen. Het is ook geweldig voor mensen die aan hun zwemtechniek en -tempo willen werken. Het airless jetsysteem levert een soepele, brede waterstroom voor stationair zwemmen. Met drie pompen en een variabel snelheidssysteem kun je zo snel zwemmen als 1:20 per 100 meter.

Maar je hoeft geen zwemmer of triatleet te zijn om te profiteren van de H2X Challenger 19D. De stroming kan worden gebruikt voor aquajoggen, waterwandelen of andere cardiovasculaire oefeningen. Veel eigenaren waarderen de mogelijkheid om het tempo aan te passen, omdat het zwemsysteem instellingen heeft van nul tot 25.

H2X trainer 19D

De Trainer 15D is 's werelds best verkochte zwemspa en deze spa met twee zones bouwt voort op dat model door de ingebouwde hot tub toe te voegen. Deze zwemspa heeft vier zwemjets, die meerdere snelheidsstanden hebben voor recreatief zwemmen en lichaamsbeweging. 

Dit model heeft een waterdiepte van ongeveer 51 inch, waardoor je maximaal profiteert van de natuurlijke eigenschappen van water. Als je in het water bent, ervaart je lichaam een opwaartse kracht die de zwaartekracht tegenwerkt. Dit betekent dat je in het water minder weegt dan op het land. De verminderde impact op je gewrichten en botten maakt wateroefeningen low-impact, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor mensen met gewrichtsproblemen, artritis of blessures. 

Bovendien ondersteunt het drijfvermogen van water je lichaam, waardoor je spieren minder worden belast. Dit kan met name gunstig zijn voor mensen die herstellen van blessures of spierpijn hebben.

Deze full-size hydrotherapie hot tub heeft 31 jets en ergonomische zitplaatsen. Je kunt het bubbelbad gebruiken om je mentale welzijn op te frissen. De jets kunnen spanningen, pijn en stress van de dag helpen verlichten. Een andere hydrotherapiefunctie is de Xtreme Therapy Cove, met een uniek patroon van jets die zich richten op je onderlichaam.

H2X trainer 19

Niet elke eigenaar van een zwemspa wil de extra diepte van de andere modellen met dubbele temperatuur. En dat is waar de Trainer 19 van pas komt. 

Deze zwembad-spa combo heeft dezelfde kenmerken als de H2X Trainer 19D maar in een lager profiel, wat sommige eigenaars op prijs stellen. De standaarddiepte kan ook comfortabeler zijn voor entertainment en ontspanning met vrienden.

zwemspa-dek

Hoe koop ik een spa?

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een H2X Fitness zwemspa van Master Spas kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en ontspannen in een zwemspa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het eigendom van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.