achtertuin Phoenix

Creëer de ultieme achtertuin voor triatleten met Ben Kanute

Phoenix is de thuisbasis van adembenemende landschappen, torenhoge saguaro cactussen en schitterende zonsondergangen. Geïnspireerd door de ruige schoonheid van de Sonorawoestijn combineren huiseigenaren op kunstige wijze natuurlijke elementen met modern design om buitenleefruimtes te creëren die zowel mooi als functioneel zijn. Deze op maat gemaakte omgevingen integreren naadloos inheemse planten, duurzame materialen en innovatieve elementen, waardoor de achtertuin een persoonlijke oase wordt.

De milde winters zijn ideaal voor vuurkorven en buitenvermaak, terwijl de verzengende zomers manieren vereisen om aan de hitte te ontsnappen. Voor veel huiseigenaren in Phoenix is een zwembad in de achtertuin de oplossing. Phoenix voert het land aan met het hoogste percentage huizen met een zwembad, ongeveer 32,7%. Alleen al in Arizona zijn er volgens Angi's List meer dan een half miljoen residentiële zwembaden.

Een uitnodigende oase in de achtertuin gaat verder dan een coole voorziening zoals een zwembad, dat $100.000 of meer kan kosten. Het gaat om het creëren van een ruimte die ontspanning en quality time met geliefden stimuleert. De recente hausse in buitenleefruimtes weerspiegelt deze trend, met elementen zoals buitenkeukens, koude dompelbaden en overdekte patio's die de achtertuin veranderen in een veelzijdige leefruimte.

Voor professioneel triatleet Ben Kanute moest zijn achtertuin echter een tweeledig doel dienen: als trainingsgebied en als ontspanningsoord.

regels voor zwemspa's

Een kijkje in de achtertuin van Ben Kanute

De achtertuin van Ben Kanute in Phoenix laat zien hoe een functionele ruimte naadloos kan samengaan met esthetische aantrekkingskracht. Gezien het woestijnklimaat van Arizona koos Kanute voor een H2X Challenger 18D Pro zwemspa - een slimme keuze voor een triatleet die zijn trainingstijd wil maximaliseren zonder lange reizen naar een openbaar zwembad.

"Ik wilde nooit echt een zwembad in de achtertuin," vertelt Kanute. "Ik wist dat ik het niet vaak zou gebruiken, alleen om te loungen. Maar de mogelijkheid om te trainen in de zwemspa is een grote verandering geweest. En voor die zeldzame keren dat ik wel wil dobberen, is het er ook." 

Naast de zwemspa beschikt Kanute's achtertuin over een doordacht ontworpen buitenkeuken en eethoek, zodat hij gasten kan ontvangen en buiten kan eten. Zijn buitenruimte bevat een ingebouwde open haard met een gebogen bank, die een stijlvolle en functionele ruimte biedt voor sociale bijeenkomsten. De tuinaanleg, waaronder een groot betegeld terras en een privacy-muur, verbetert niet alleen de bruikbaarheid maar voegt ook waarde toe aan zijn eigendom.

zwembad spa combo

Zwembad-spa combo in achtertuin

Het integreren van een waterpartij in je landschapsontwerp kan een spannend en creatief proces zijn. Het gaat er niet alleen om hoe je het gaat gebruiken, maar ook hoe het zal integreren in je bestaande ruimte en je buitenleven zal verbeteren.

Voor Kanute betekende dit het transformeren van een "kleine dode ruimte" - een klein, ongebruikt tuingedeelte met tegels maar zonder planten - in een centraal punt door een H2X Fitness Swim Spa te installeren.

Om de beschikbare ruimte te maximaliseren koos Kanute ervoor om de zwemspa gedeeltelijk in te bouwen. Deze slimme ontwerpbeslissing dient meerdere doelen: het voorkomt dat de spa ramen blokkeert, zorgt ervoor dat de spa naadloos opgaat in de rest van de tuin en verhoogt de veiligheid voor de jonge kinderen van Kanute. De verlaagde hoogte vergemakkelijkt het in- en uitstappen en vormt tegelijkertijd een barrière tegen toegang zonder toezicht door de kleintjes.

De zwemspa is strategisch dicht bij het huis geplaatst en biedt gemakkelijke toegang, waardoor hij ideaal is voor snelle duikjes of uitgebreide ontspanningssessies. De Challenger 18D Pro heeft een ruim zwemgedeelte dat perfect is voor zwemmen, wateroefeningen en ontspannen dobberen. Bovendien biedt de ingebouwde hot tub een gezellige plek om te ontspannen en vermoeide spieren te kalmeren.

Om de intense zon van Phoenix te bestrijden, bevat de installatie schaduwzeilen. Deze bieden de broodnodige verlichting van de hitte en zorgen voor een comfortabel gebruik van de ruimte gedurende de hele dag. Deze doordachte toevoeging vergroot de bruikbaarheid van de zwemspa, waardoor het zelfs tijdens de warmste periodes van het jaar een uitnodigend toevluchtsoord is.

achtertuin koude duik

Koude duik in de achtertuin 

De achtertuin van geen enkele triatleet is compleet zonder een herstelelement. Kanute heeft een Michael Phelps Chilly GOAT Cold Tub van Master Spas opgenomen in zijn buitenruimte. 

"Voor de Chilly GOAT kon ik niet echt ijsbaden," zegt Kanute. "Om vier of vijf zakken ijs te kopen en het bad te vullen, was meer werk dan ik erin wilde stoppen."

Met een 2,1-pk koelmachine houdt het koude bad een verfrissende temperatuur aan, wat cruciaal is voor herstel na intensieve trainingssessies. De voordelen van een onderdompeling in koud water zijn onder andere minder ontstekingen, pijnverlichting, een betere bloedsomloop en het wegspoelen van melkzuur. 

Maar het gaat ook om gemak. Op een steenworp afstand van zijn achterdeur kan Kanute de onderdompeling in koud water naadloos integreren in zijn drukke schema. 

Kanute installeerde de Chilly GOAT onder een terrasoverkapping en weg van de reflecterende schittering van grote ramen - belangrijk in gebieden zoals Phoenix, waar langdurige hittegolven de prestaties van een koud bad kunnen beïnvloeden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de geventileerde kast een open ruimte van 1,5 m heeft, zodat er een goede circulatie is.

thermische kruip

Buitenkeuken

Dineren in de buitenlucht is een heerlijke manier om te genieten van maaltijden met familie en vrienden, maar buiten koken is nog leuker. De groeiende populariteit van buitenkeukens wordt gevoed door het verlangen om buiten de keuken te koken, die vaak het middelpunt is van activiteiten en het gezinsleven. 

Een buitenkeuken biedt de mogelijkheid om maaltijden te bereiden in een verfrissende, open omgeving. De buitenkeuken van Kanute is een bewust ontwerpelement van zijn achtertuin in Phoenix. De ruimte is uitgerust met een ingebouwde bar en grill, evenals een rookoven, waardoor het bereiden van maaltijden een fluitje van een cent wordt. 

Vuurplaats en zitplaatsen

Een mooi ontworpen vuurplaats voegt stijl en warmte toe aan elke achtertuin. De vuurplaats van Kanute heeft een ingebouwd ontwerp, waardoor het een ideale plek is voor bijeenkomsten. 

De ruimte beschikt ook over ingebouwde zitplaatsen die naadloos aansluiten bij de achtertuin. Deze keuze verbetert zowel het comfort als de functionaliteit van de ruimte, waardoor ontspannen sociale bijeenkomsten mogelijk worden en de buitenruimte optimaal wordt benut.

De ingebouwde zitplaatsen van Kanute zijn gemaakt van beton, duurzaam en ontworpen om het klimaat van Arizona te weerstaan. Kussens en kussens voor buiten kunnen gezelligheid en comfort toevoegen, maar kunnen gemakkelijk worden opgeborgen. Bonus: beton is makkelijk te onderhouden - verven, beitsen of verzegelen is niet nodig.

triatleet ben kanute

Voordelen van een zwemspa voor triatleten

Voor triatleten zoals Ben Kanute biedt een zwemspa een ongeëvenaard voordeel. In tegenstelling tot traditionele zwembaden zijn zwemspa's ontworpen om het hele jaar door efficiënt te kunnen trainen. 

"Hoe geweldig de zwembaden in Scottsdale en Phoenix in het algemeen ook zijn, de openingstijden van de zwembaden worden in de winter behoorlijk funky," zegt Kanute. "Ik vind het heerlijk om toegang te hebben tot water, zodat ik op elk moment van de dag kan zwemmen. Het maakt die makkelijke zwembeurten veel aangenamer dan rijden en zwoegen in het zwembad."

De weerstandsstromingen in een zwemspa maken het mogelijk om continu te zwemmen zonder ooit de muur te raken, waardoor ze perfect zijn voor lange afstand triatlontrainingen. De H2X Challenger 18D Pro biedt bijvoorbeeld een krachtige en instelbare stroming die voldoet aan de behoeften van serieuze en duursporters. Met drie speciale zwempompen en zes airless zwemjets kun je zwemmen met een snelheid van wel 1:10 per 100 meter. 

Een bijkomend trainingsvoordeel van de zwemspa: de eindeloze zwemstroom zorgt ervoor dat je kunt zwemmen zonder te hoeven stoppen of een salto te maken. "Het is net alsof je open water in je achtertuin hebt," zegt Kanute, "en dat is fijn."

Bovendien zijn zwemspa's ruimtebesparend en zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten, zodat ze in bijna elke achtertuin passen en een oplossing bieden voor mensen zoals Kanute met beperkte ruimte.

Zwemspa's hebben ook het extra voordeel dat ze minder onderhoud vergen dan traditionele zwembaden. Omdat ze niet constant schoongemaakt hoeven te worden of hoge onderhoudskosten met zich meebrengen, kunnen sporters zich meer richten op hun training en minder op het onderhoud van het zwembad. Voor triatleten die intensieve trainingsschema's combineren met een gezinsleven, kan het gemak van een zwemspa een spelbreker zijn.

zomer zwemspa hacks

Creëer je eigen achtertuin oase

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een H2X Fitness Swim Spa van Master Spas kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en ontspannen in een zwemspa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het eigendom van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? Vraag hier een offerte aan.