kleine achtertuin zwemspa

Een kleine achtertuin omtoveren tot een zwemspa-oase

Voor veel kopers is de droom niet alleen om een huis te vinden met een open plattegrond, vier slaapkamers en een master suite. Veel huizenkopers geven voorrang aan hun buitenruimte in hun zoektocht naar hun volgende huis. Of het nu een aangepast terras of een patio is, mensen willen een plek om buiten te zitten en van een kopje koffie te genieten, gasten te vermaken, te ontspannen en tot rust te komen, hun kinderen en huisdieren te zien spelen. 

Volgens gegevens wilde 87 procent van de kopers buitenverlichting en 82 procent wilde een patio in de achtertuin. Uit een rapport van Zillow uit 2022 bleek dat de buitenruimte 22 procent vaker werd benadrukt in vergelijking met het jaar daarvoor.

"Veel huiseigenaren zullen op zoek gaan naar manieren om deze ruimte op te knappen als een verlengstuk van hun huis, of het nu is om te sporten, te entertainen of om wat privacy te krijgen," aldus het rapport. 

Hoewel je misschien denkt dat je een grote achtertuin nodig hebt om deze buitenruimte te creëren, kan een kleine woning ongelooflijke mogelijkheden bieden voor lichaamsbeweging, ontspanning en entertainment. 

Voor een huiseigenaar in Vancouver werd zijn kleine achtertuin een fitnessruimte, spa en entertainmentlocatie. In samenwerking met landschapsarchitect Inside Out Design Build werd een achtertuinproject gerealiseerd met een terras op meerdere niveaus, een eethoek in de buitenlucht en loungezitjes. 

Het pronkstuk van de achtertuin was echter een H2X Fitness zwemspa van Master Spas. De zwemspa biedt de huiseigenaren het hele jaar door een toevluchtsoord om te zwemmen, in het water te oefenen, zich te vermaken en stress te verlichten.

kleine achtertuin zwemspa

Zwemspa rondleiding: Achtertuin wordt oase

Een kleine achtertuin betekent niet dat u moet inleveren op stijl, comfort of functionaliteit. Met de juiste ontwerpbenadering kan een kleine buitenruimte een charmante en uitnodigende oase worden waar u graag tijd doorbrengt. 

Deze achtertuin in Vancouver heeft functionele zones om buiten te eten, te ontspannen en te entertainen. En het ontwerp vereist minimaal onderhoud van de huiseigenaren zodat ze meer tijd kunnen besteden aan het genieten van hun zwemspa-oase. 

Al fresco dineren

Het huis in Vancouver heeft een modern ontwerp, met strakke lijnen en een neutraal kleurenpalet. Er zijn elementen van hout en beton, maar ook grote ramen met zwarte afwerking, die veel natuurlijk licht binnenlaten.

De eetset voor buiten in de achtertuin is een aanvulling op de architectuur van het huis. De tafel is gemaakt van steen en hoewel hij zwart van kleur is, helpt het materiaal om natuurlijk licht te weerkaatsen. De zwarte rieten stoelen zijn weerbestendig en zijn bestand tegen de elementen in British Columbia.

Dek met meerdere niveaus 

Dekken met meerdere niveaus zijn ideaal voor kleine achtertuinen en helpen je om je buitenruimte efficiënt te gebruiken. Het ontwerp en de verschillende niveaus kunnen u helpen om verschillende activiteiten en zones te huisvesten binnen een beperkte ruimte.

Het multi-level dek in deze ruimte helpt bij het creëren van aparte ruimtes voor entertainment en ontspanning terwijl het de uitstraling van een ingegraven zwemspa creëert. Dit specifieke dekontwerp helpt ook om het in- en uitstappen in de H2X zwemspa te vergemakkelijken.

Het ontwerp van het dek met meerdere niveaus verbetert ook de doorstroming van het verkeer en de activiteiten. Je hebt een duidelijk pad van de eethoek buiten naar de zwemspa naar de loungeruimte. Hierdoor kunnen gasten zich gemakkelijker verplaatsen en voelt de ruimte minder druk aan, wat cruciaal is als je een kleine achtertuin hebt.

Zwemspa installatie

De droom van een eigen zwembad in de achtertuin is al lang een symbool van luxe en ontspanning. Traditionele ingegraven zwembaden vereisen echter een aanzienlijke hoeveelheid tuinruimte, waardoor er vaak weinig ruimte overblijft voor andere buitenactiviteiten. 

De huiseigenaren van dit moderne huis in Vancouver moesten rekening houden met de beschikbare ruimte. En in een klimaat waar de gemiddelde temperatuur zelden boven de 80 graden komt, zou een ingegraven zwembad de investering niet waard zijn. 

H2X zwemspa's daarentegen kunnen het hele jaar door worden gebruikt en kunnen in bijna elke buitenruimte worden geïnstalleerd. 

De zwemspa beschikt over een ruim zwemgedeelte met regelbare waterstroom voor baantjes trekken en watergymnastiek. Deze ruimte kan echter ook gebruikt worden als een plek om te ontspannen, uit te rekken op een drijver of een spelletje te spelen met de kinderen. De zwemspa is ook uitgerust met een hot tub en ingebouwde hydrotherapiejets, voor een spa-achtige ervaring. 

De watertemperatuur kan worden aangepast aan elk seizoen of voorkeur, zodat je zelfs op kille winterdagen in warm water kunt zwemmen of ontspannen. 

Loungeruimte buiten

Lounges verhogen niet alleen het comfort en de uitstraling van uw buitenruimte, maar kunnen ook uw levenskwaliteit verhogen. De ruimte nodigt u uit om meer tijd buiten door te brengen, of u nu wilt ontspannen in de schoonheid van de natuur of vrienden wilt uitnodigen. Bovendien is het een plek om afstand te nemen van technologie, te ontspannen en te verjongen in een rustige buitenomgeving.

Een loungehoek zou een belangrijk onderdeel moeten zijn van elke achtertuin make-over en de landschapsontwerpers van deze achtertuin in Vancouver vonden een creatieve manier om er een in de kleine ruimte te integreren. 

Het terras met meerdere niveaus werd verlengd tot voorbij de keermuur in de achtertuin, waardoor er ruimte kwam voor een chaise-lounge en een bistrotafel. De chaise biedt een gezellige plek om neer te strijken aan het eind van de dag of om uit te rusten na een duik in de zwemspa. De bistrotafel moedigt je aan om buiten te ontbijten of zelfs je laptop mee te nemen om te werken met het rustgevende geluid van de zwemspa op de achtergrond.

Privacy hek

Stelt u zich eens voor dat u een maaltijd kunt delen of kunt loungen in uw zwemspa zonder het gevoel te hebben dat u wordt tentoongesteld. Met een privacyhek kun je ontspannen, zonnebaden, lezen of mediteren zonder de afleiding van voorbijgangers of nieuwsgierige blikken van buren.

Maar je privacyhek moet passen bij je algemene stijl en ruimte. 

Als aanvulling op de moderne architectuur van het huis is deze achtertuin voorzien van een horizontale privacy-omheining. De horizontale lijnen van de schuttingpanelen vormen een aanvulling op de hoekige kenmerken en de houten gevelbekleding van het huis, waardoor een samenhangend geheel ontstaat. 

Bovendien trekken de lijnen van dit hek het oog over de lengte van het terrein, waardoor een gevoel van ruimtelijkheid en stroming ontstaat. Deze ontwerptechniek is vooral voordelig voor huiseigenaren met een kleinere tuin, omdat de ruimte er zo uitgestrekter uitziet.

Verlichting

Strategische verlichting kan uw kleine achtertuin in het donker omtoveren tot een magische ruimte. Huiseigenaren kunnen lantaarns en padverlichting gebruiken om sfeer te creëren en de bruikbaarheid van uw buitenruimte uit te breiden tot in de avonduren.

In deze achtertuin zorgen eenvoudige lichtsnoeren langs de omheining voor extra sfeer zonder dat ze kostbare buitenruimte in beslag nemen. Het zachte, diffuse licht creëert een gezellige sfeer, die perfect is voor wanneer de huiseigenaren een buitenfeest geven of gewoon 's avonds willen genieten van een duik in de zwemspa.

Bovendien heeft de zwemspa zijn eigen verlichting om de gezellige sfeer te versterken. De LED-verlichting creëert een zachte gloed langs de waterlijn en de huiseigenaren kunnen kiezen uit verschillende tinten op basis van hun voorkeuren.

ideeën voor de achtertuin

Hoe koop ik een spa?

Wil je thuis kunnen zwemmen, sporten en ontspannen? Met een H2X Fitness zwemspa van Master Spas kun je zwemmen volgens je eigen schema en tegelijkertijd een leuke factor toevoegen aan je achtertuin. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van hydrotherapie en ontspannen in een zwemspa. Of neem contact op met uw plaatselijke Master Spas-dealer voor meer informatie over het eigendom van een spa. Benieuwd hoeveel een zwemspa kost? U kunt hier een offerte aanvragen.